≫ 

Dačić na sastanku sa ministrom spoljnih poslova Turske: U fokusu bitne bilateralne i regionalne teme

Obostrano je podvučeno da ne postoji ni jedno pitanje koje ne može biti rešeno na obostrano zadovoljstvo, ukoliko se zadrži ovakav pristup

  • 6
Ivica Dačić, Ministarstvo spoljnih poslova, Turska Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas u Antaliji sa ministrom inostranih poslova Republike Turske Mevlutom Čavušogluom.

Antalija je regija odakle potiče ministar Čavušoglu i gde se nalazi konzulat Republike Srbije, na čelu sa počasnim konzulom.

Ministar Dačić čestitao je ministru Čavušogluu Kurban bajram, izrazivši zadovoljstvo što su njihovi susreti postali tradicionalni.

Tokom razgovora dvojice ministara, razmenjena su mišljena o svim bitnijim bilateralnim i regionalnim temama, uz obostrano isticanje da su bilateralni odnosi na najvišem nivou u istoriji diplomatskih odnosa dveju država, kao i da su iskrenost i otvorenost najbitniji faktori daljeg unapređenja i produbljivanja saradnje.

Obostrano je podvučeno da ne postoji ni jedno pitanje koje ne može biti rešeno na obostrano zadovoljstvo, ukoliko se zadrži ovakav pristup.

Kada je reč o regionalnim pitanjima, fokus međusobnog interesovanja bio je na razvoju događaja u neposrednom okruženju Srbije i mogućnostima koje se nalaze pred Turskom i Srbijom, a imaju za cilj učvršćivanje stabilnosti u regionu i njegov prosperitet.

Šef srpske diplomatije uputio je poziv svom turskom kolegi da poseti Srbiju, izrazivši očekivanje da će do skorog susreta doći već prilikom predstojeće posete predsednika Turske Erdogana Beogradu ili tokom zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u septembru ove godine.

Na kraju susreta, ministar Čavušoglu, kao znak pažnje vatrenom navijaču Partizana ministru Dačiću, poklonio je dres fudbalskog kluba Malatia, sa kojim će Partizan imati duel 15. avgusta.

VIDEO: Dačić se u Vašingtonu sastao sa Rikerom

(Telegraf .rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S . M .

    12. avgust 2019 | 09:48

    Nekoliko predhodnih komentara su zluradi . Šta se može osporiti Ivici Dačicu to sto su ga primali i najveci svetski državnici. I ova susret u Turskoj je vazan za Srbiju. Samo tako Dačicu !

  • Makarije

    11. avgust 2019 | 19:06

    A gde je državni sekretar Tončev molim vas ?

  • 🎻🎺🇷🇸

    11. avgust 2019 | 16:19

    ZAPJEVA LI KOJU , DACKO ? 🎤

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA