≫ 

Dačić se sastao sa ambasadorima Srbije: Informisao ih o situaciji na Kosovu i Metohiji

Tokom odvojenih sastanaka sa ambasadorima Dačić ih je detaljno informisao o situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i o jednostranim aktima Prištine

  • 1
Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, zgrada MSP Foto: Google Maps

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas u Ministarstvu sa ambasadorima Republike Srbije.

Šef srpske diplomatije razgovarao je s ambasadorkom Misije Srbije u Unesku Tamarom Rastovac Siamašvili, ambasadorkom Srbije u Češkoj Verom Mavrić i ambasadorom Srbije u Iranu Draganom Todorovićem.

Tokom odvojenih sastanaka sa ambasadorima Dačić ih je detaljno informisao o situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i o jednostranim aktima Prištine koji su doveli do prekida dijaloga i razgovora, ali i do blokade Briselskog procesa i dolaženja do kompromisnog rešenja.

Ministar je preneo i o čemu je razgovarao s najvišim zvaničnicima drugih zemalja u proteklom periodu, te ponovio spoljnopolitičke prioritete Srbije i naložio pojačano angažovanje ambasadora u skladu sa nacionalnim interesima Srbije.

Ambasadori su detaljno izložili ministru situaciju u zemljama u kojima predstavljaju Srbiju, s posebnim osvrtom na bilateralne odnose Srbije sa tim zemljama, ali i o pojačanim aktivnostima u cilju jačanja pozicije Srbije na multilateralnom planu, posebno u predstojećem periodu kada Priština aplicira za članstvo u brojnim međunarodnim organizacijama.

VIDEO - Dačić: Glupi ste koliko ste teški

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • valjevo

    13. avgust 2019 | 19:42

    znaci li to da su ambasadori bili neinformisani ???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA