Drašković: Rusima je Srbija uporište na Balkanu, a hoće da izazovu haos među evropskim državama

On još dodaje da je i u Briselu i u Vašingtonu detektovana "maligna uloga tajnih ruskih službi i njihovih ispostava u Srbiji

  • 79

Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković izjavio je da u Srbiji, od svršetka ratova, traje neprekinuta i sve žešća kampanja slavljenja i uzdizanja glavnih krivaca za rat, poraze i zločine.

On u autorskom tekstu za list Danas kaže da zbog ruske, tobožnje odbrane nepostojećeg suvereniteta Srbije nad Kosovom, Srbiju drže kao zarobljenika koji ne može i ne sme da raskine svoje okove, da se odveže od krvavog nasleđa režima iz devedesetih, krene ka zapadu, duhovnom i moralnom ozdravljenu, saradnji i pomirenju u regionu.

Drašković optužuje ruske tajne službe da nastoje da potpire haos, raskole i stare mržnje među evropskim državama i narodima i tvrdi da je tim službama Srbija centralno uporište na Balkanu, odnosno da je Staljinov lanac, kako on kaže, sa koga su se otrgle sve druge bivše jugoslovenske republike, danas, samo za Srbe i Srbiju.

- Od svršetka Drugog svetskog rata Srbija nema svojih nacionalnih službi bezbednosti. Od OZNE i UDBE, pa do današnjih službi, sve su one sa genima, zavetima i postupanjima svojih roditelja: NKVD-a, KGB-a, GRU-a - kaže Drašković.

On još dodaje da je i u Briselu i u Vašingtonu detektovana "maligna uloga tajnih ruskih službi i njihovih ispostava u Srbiji i da je demaskiranje i demontaža te piramide preduslov svakog napretka ove države i naroda u njoj".

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PETAR 1

    14. avgust 2019 | 11:41

    Na moju veliku zalost, samo ovaj put moram da se slozim sa gos. piscem. Rusi nam nikada nisu bili prijatelji (primer, prvi stigli na kosovo, ali isto tako prvi pobegli), posle drugog velikog rata da Engleska i Amerika nisu stale u odbranu YU, prosli bi kao Poljaci i drugi da ne nabrajam. Da se razumemo ako mi (???) toliko volimo i stujemo ruse, zasto nasa omladina ide na zapad, a u rusiju radnici u beznadju koji naj cesce budu prevareni, neplaceni i odbaceni kao i nase voce. Rezime ne volim rusiju i nista im ne verujem, amin.

  • Nikolas

    14. avgust 2019 | 11:52

    E JADO JADNI JADAN LI SI!!! FUJ!!!

  • Лицемер

    14. avgust 2019 | 11:40

    Шта је запад учинио да би показао добру вољу. Нико није осуђен за злочине над Србима а причаш Вуче о малигном утицају РФ. Британска круна и Ватикан су канцер човечанства.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA