• 79

Drašković: Rusima je Srbija uporište na Balkanu, a hoće da izazovu haos među evropskim državama

On još dodaje da je i u Briselu i u Vašingtonu detektovana "maligna uloga tajnih ruskih službi i njihovih ispostava u Srbiji

  • 79

Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković izjavio je da u Srbiji, od svršetka ratova, traje neprekinuta i sve žešća kampanja slavljenja i uzdizanja glavnih krivaca za rat, poraze i zločine.

On u autorskom tekstu za list Danas kaže da zbog ruske, tobožnje odbrane nepostojećeg suvereniteta Srbije nad Kosovom, Srbiju drže kao zarobljenika koji ne može i ne sme da raskine svoje okove, da se odveže od krvavog nasleđa režima iz devedesetih, krene ka zapadu, duhovnom i moralnom ozdravljenu, saradnji i pomirenju u regionu.

Drašković optužuje ruske tajne službe da nastoje da potpire haos, raskole i stare mržnje među evropskim državama i narodima i tvrdi da je tim službama Srbija centralno uporište na Balkanu, odnosno da je Staljinov lanac, kako on kaže, sa koga su se otrgle sve druge bivše jugoslovenske republike, danas, samo za Srbe i Srbiju.

- Od svršetka Drugog svetskog rata Srbija nema svojih nacionalnih službi bezbednosti. Od OZNE i UDBE, pa do današnjih službi, sve su one sa genima, zavetima i postupanjima svojih roditelja: NKVD-a, KGB-a, GRU-a - kaže Drašković.

On još dodaje da je i u Briselu i u Vašingtonu detektovana "maligna uloga tajnih ruskih službi i njihovih ispostava u Srbiji i da je demaskiranje i demontaža te piramide preduslov svakog napretka ove države i naroda u njoj".

(Telegraf.rs/Beta)

Komentari

  • Никола Савић

    Вук је у праву. И Србију и Русију, даве комунистичке тајне службе!

  • Ranko Krivokapić

    Penzionerski ili ne, on je glavno najmudriji političar i dan danas u Srbiji. Vreme je pokazalo da je bio vizionar. Nekima je trebalo i 2 decenije da shvate da je bio u pravu i sad vode njegovu politiku. Najgori su oni (poput Šešelja) koji ne žele da prihvate svoje zablude, iako ih je vreme davno pregazilo.

  • viona

    Covek koji nikad nije znao gde pripada, sad tamo sad ovamo, ali kako godine idu ipak se prilagodio zapadu,a zenu podrzava da ubire pare od Rusije.Koja gadost!

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima