Dačić odgovorio opoziciji ko je vladinim avionom leteo u Antaliju

Predsednik SPS je izjavio i da međunarodna zajednica ne priznaje kategoriju bojkota izbora, a da opozicija u Srbiji kalkuliše šta im više odgovara - da li više dobijaju učešćem ili bojkotom

  • 7
Socijalistička partija Srbije, SPS, Ivica Dačić

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kazao je danas da je on putovao u Antaliju navodeći da su neke opozicione partije ranije upitale ko je putovao avionom u to tursko letovalište.

Dačić, koji je i lider SPS-a, za televiziju Pink je rekao da je u Antaliji bio redovni sastanak sa ministrom spoljnih poslova Turske Mevlutom Čavušogluom i počasnim konzulima u počasnom konzulatu Srbije.

- Ja sam išao u Antaliju, ali zato što je bio sastanak u Antaliji - rekao je Dačić i da su to redovni sastanci sa našim konzulima, kao i da je Čavošoglu odatle.

Ivica Dačić, Ministarstvo spoljnih poslova, Turska

Dačić i Čavošoglu u Antaliji - Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

Stranka slobode i pravde (SSP) ranije je saopštila da zahteva od nadležnih državnih organa da saopšte ko je i zašto avionom u vlasništvu Srbije putovao u tursko letovalište Antalija, 5. i 12. avgusta ove godine.

"MEĐUNARODNA ZAJEDNICA NE PRIZNAJE BOJKOT IZBORA"

Predsednik SPS je izjavio i da međunarodna zajednica ne priznaje kategoriju bojkota izbora, a da opozicija u Srbiji kalkuliše šta im više odgovara - da li više dobijaju učešćem ili bojkotom.

- Pošto ne mogu da dobiju mnogo učešćem, nekako im je lakše da će to biti bojkot. Vučić je rekao da će im dati sve što traže, samo da se utvrdi šta tačno traže - rekao je Dačić za TV Pink.

Incidente oko zgrade Predsedništva vidi kao pokušaj novih impulsa "zamrlim opozicinonim aktivnostima", i skreće pažnju da su izborni uslovi, čiju izmenu traže, iz vremena Borisa Tadića, Vojislava Koštunice i Zorana Ðinđića.

- To su izborni zakoni i pravila koji su doneti tada, kao i načini finansiranja, učešće funkcionera - rekao je Dačić.

Kaže da ga nedavni razgovori između vlasti i opozicije podsećaju na razgovore u kojima je i on učestvovao na okrugom stolu vlasti i opozicije 1992. godine, te navodi da je opozicija tada imala sličnu situaciju kao i sada, jer im je bio kriv izborni sistem.

- Na kraju, akademik Nikola Milošević je rekao: ''Nema tih uslova pod kojim ćemo izaći na izbore''. Zato što je najlakse bilo da se ne izađe na izbore - rekao je Dačić.

(Telegraf.rs/Tanjug/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tamara

    14. avgust 2019 | 12:12

    Zuti pukli skroz.

  • Aca

    14. avgust 2019 | 18:10

    Tako je Dacicu srbendo!!!

  • Ljubiša

    14. avgust 2019 | 13:29

    SzS-ovce opet uhvatili u laži.Zašto me to više ne iznenadjuje?Pa oni su glasali iz Bodruma,a digli dreku što je Dačić bio na sastanku u Antaliji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA