≫ 

Britanski ambasador oštro poručio prištinskim vlastima: Neće mi nedostajati vaša neprofesionalnost

- Ono je objavljeno u medijima koji ga nisu proverili u ambasadi - rekao je O'Konel

  • 1

Odlazeći ambasador Velike Britanije u Prištini Rori O'Konel izjavio je danas da je, jedna od stvari koja mu neće nedostajati iz Prištine, "neprofesionalnost i neprijateljska praksa kosovskih političara da stavljaju reči u njegova usta".

On je to napisao na svom Fejsbuku, navodeći da se danas sastao sa tzv. kosovskim ministrom za evropske integracije, koga je označio kao "starog prijatelja", nakon čega je to ministarstvo izdalo saopštenje u kome mu je pripisalo određene stavove i koje nije bilo odobreno od strane ambasade.

https://www.telegraf.rs/teme/pristina. U stvari, ja nisam dao nikakvo mišljenje o implementaciji Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. O tome čak nismo ni razgovarali. Nismo razgovarali ni o ljudskim pravima. Razgovarali smo o vladavini zakona i borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala. Rekao sam da je Kosovo u ključnom trenutku i da treba da poduzme korake da politiku očisti od kriminala. Nisam dao nikakvu procenu o radu institucija - rekao je O'Konel.

Kako je dodao, to se dogodilo više puta i to u različitim institucijama i političkim strankama i najavio da će od sada ambasada ispravljati svaku izjavu koja je objavljena bez saglasnosti.

- Da bude apsolutno jasno - Velika Britanija niti podržava niti je protiv bilo koje političke stranke. Građani Kosova imaju pravo i dužnost da preuzmu odgovornost za svoje glasanje i posledice toga - napisao je odlazeći britanski ambasador.

"NOVINARSKA GLUPOST JE DA KVINTA HOĆE VLADU BEZ IZBORA"

Britanski ambasador u Prištini Rori O'Konel nazvao je danas novinarskim glupostima interpretacije date na Kosovu povodom zajedničke izjave zemalja Kvinte o ponovnom uspostavljanju dijaloga između Kosova i Srbije, navodi Koha.net.

O'Konel je na svom Fejsbuk nalogu napisao da je pitanje dijaloga između Kosova i Srbije važna tema i za Kosovo i za ceo region, zbog čega je potrebna međunarodna umešanost i zato je Kvinta pozvala na njegovo obnavljanje, dok pitanje izbora zavisi od Kosova, da li će ih raspisati ili neće, prenosi Kosovo-online.

- Pročitao sam ''komentatore'' koji tvrde da je izjava Kvinte bio poziv na formiranje nove vlade bez izbora. Zašto novine štampaju svoje gluposti bez da nas pitaju šta mislimo? Nije ni čudo što se građani Kosova često osećaju neinformisani. Ali ponovno pokretanje dijaloga i zaključivanje sveobuhvatnog sporazuma u interesu su Kosova i celog regiona. Zato vaši prijatelji žele da budete spremni da što pre ozbiljno razgovarate - napisao je O'Konel.

VIDEO: Bil Klinton dočekan u Prištini sa najvećim počastima

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA