≫ 

Svi detalji 3. sastanka vlasti i opozicije o izbornim uslovima: Evo ko je pozvan i ko će govoriti

Razgovor će biti posvećen pristupu medijima i njihovoj kontroli, koji su, kako je navedeno u pozivu za sastanak, od ključne važnosti za obezbeđivanje fer i slobodnih izbora

  • 5
FPN, SNS, SZS, fakultet politickih nauka Printskrin: Google Street View, Promo

Tema trećeg okruglog stola predstavnika vlasti i opozicije, koji će biti održan u ponedeljak, 19. avgusta na Fakultetu političkih nauka (FPN), biće "Pristup medijima i njihova kontrola", najavili su danas organizatori Fondacija za otvoreno društvo i FPN.

Razgovor će biti posvećen pristupu medijima i njihovoj kontroli, koji su, kako je navedeno u pozivu za sastanak, od ključne važnosti za obezbeđivanje fer i slobodnih izbora.

Na učešće u dijalogu pozvani su predstavnici relevantnih političkih stranaka i saveza, medijskih udruženja i organizacija građanskog društva koji se bave izborima i stručnjaci s fakulteta i instituta koji proučavaju temu izbora.

U agendi skupa navodi se da će u 10:00 dijalog otvoriti dekan FPN Dragan Simić i izvršni direktor Fondacije Milan Antonijević, a potom će predstavnici CRTA, CeSID, Transparentnosti Srbija, Asocijacije medija i Lokal presa predstaviti analize stanja u oblasti pristupa medijima i kontrole medija u kontekstu izborne kampanje s fokusom na probleme koje je moguće rešiti u u periodu do održavanja narednih izbora.

Konferencija Antonijević - Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Taj panel će biti sniman i emitovan preko ekrana u sobi za novinare.

Potom je planirano da od 10:30 do 12:30 bude organizovana debata o predstavljenim analizama i predlozima političkih stranaka. Taj panel će biti organizovan po Chatham House pravilima bez prisustva izveštača.

Izjave za medije učesnika dijaloga predviđene su od 12:30 do 13:00.

Ranije je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila da ta partija neće učestvovati na okruglom stolu vlasti i opozicije u ponedeljak kao i narednim sastancima, "dokle god su zatvoreni za javnost".

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštilo je juče da je prihvatilo poziv da učestvuje na sastanku vlasti i opozicije posvećenom medijima ali samo u prvom delu koji će biti javan.

- Izvršni odbor NUNS-a je odlučio da prihvati poziv kako bi još jednom ponovio stavove Udruženja o ugroženosti slobode informisanja i izražavanja, bezbednosti novinara i drugih medijskih radnika, neravnopravnom položaju medija i drugim temama i problemima koji direktno ugrožavaju pravo gradjana na potpuno, objektivno i svestrano informisanje - navodi se u saopštenju tog udruženja.

Fondacija i FPN započeli su organizovanje serije okruglih stolova povodom parlamentarnih i lokalnih izbora koji bi trebalo da se održe najkasnije na proleće 2020. godine.

Pored dva već održana, kao i dijaloga o medijima, planirana su još dva i to sa temama biračkih spiskova i izborne administracije i biračkim pravima građana, piše u pozivu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    16. avgust 2019 | 12:25

    Zivela Srbija i RS!I naravno SNS i SNSD i SPS i SRS!!!Jer su jedine stranke koje valaju i koje nerade u interesu drugih drzava vec svoje Srbije!!!

  • KK

    16. avgust 2019 | 12:41

    Koja opozicija??Zar Srbija ima tako nesto?? Ovi "samozvani", za njih postoji druga definicija!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA