≫ 

Velika Britanija najavila podršku "Vojsci Kosova": "Vi ste jedan od uspeha posle rata"

U saopštenju, koje prenosi Koha, stoji da su O`Konel i Beriša razgovarali o napretku ostvarenom u sprovođenju sveobuhvatnog plana tranzicije KBS

  • 19
Kosovo, ministri Foto: mod.rks-gov.net

Odlazeći ambasador Velike Britanije u Prištini, Rori O`Konel razgovarao je danas sa ministrom odbrane tzv. Kosova, Rustemom Berišom, i tom prilikom ocenio da su "Kosovske bezbednosne snage jedan od uspeha Kosova posle rata", prenela je Koha.

O`Konel je, kako se navodi, rekao da su te snage izgrađene kao, kako je rekao, "institucija zasnovana na zaslugama i profesionalizmu".

Kosovo, ministri Sastanak u Prištini - Foto: mod.rks-gov.net

Potvrdio je, dodaje se, opredeljenost Velike Britanije da i u buduće podržava kosovsko ministarstvo odbrane i KBS.

U saopštenju, koje prenosi Koha, stoji da su O`Konel i Beriša razgovarali o napretku ostvarenom u sprovođenju sveobuhvatnog plana tranzicije KBS i, kako se navodi, bezrezervnoj podršci Velike Britanije u obrazovanju i obuci pripadnika tih snaga.

VIDEO: "Vojska Kosova" se iskrcala u Zadru

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    16. avgust 2019 | 21:29

    ENGLEZI SU VEC DVA VEKA NASI SRPSKI PRIJATELJI I SAVEZNICI U 2 SVETSKA RATA I TRUDILI SU SE ZDUSNO DA NESTANEMO NA BALKANU!! BOLESNI RUSOFOBI !!!

  • Suza Kg

    16. avgust 2019 | 22:09

    Da li to beše ona zemlja što je kolonizovala sever Amerike, delove Afrike, Indiju, Australiju, Novi Zeland ???? Ona ista zemlja koja "muze" Škotsku i Irsku, čiji su kraljevi poznati po rodjačkim vezama ili incestu???? Pa što bi se neko začudio što podržavaju otimačinu?

  • Putin R.S

    16. avgust 2019 | 21:51

    Super. Oni su vam sekli glave po Siriji, a vi ih naoruzavate samo iz razloga da se zapocne rat kako bi videli reakcije Srbije i Rusije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA