≫ 

Albanci čuvaju srpsku tvrđavu Novo Brdo 24 sata dnevno: Štite zastavu tzv. Kosova

Kažu da je policija iz Gnjilana poslala patrolu koja je tamo od sinoć iz bezbednosnih razloga

  • 22
Novo Brdo, zastava Kosova Printskrin: Youtube/RTS

Ministarstvo kulture tzv. Kosova saopštilo je danas da kosovska zastava nije uklonjena sa tvrđave Novo Brdo, prenosi Klankosova.

Navodi se da su juče pojedini mediji izveštavali o tome da je zastava ukonjena, pa i da je zamenjena zastavom Srbije te da su nakon te vesti na lice mesta izašli službenici Ministarstva kulture, omladine i sporta.

Direktor kulturne baštine tog ministarstva Ismet Hajrulahu rekao je za Klan Kosova „da zastava Republike Kosovo uopšte nije uklonjena sa tvrđave“ i poručio da taj objekat „jeste i ostaje država Kosovo“ te da je zastava na njemu od maja ove godine.

Jedan radnik obezbeđenja objekta, čije se ime ne navodi, rekao je da tvrdjavu čuvaju 24 sata dnevno i da je vest o postavljanju srpske zastave „obična laž“.

Kaže se i da je policija iz Gnjilana poslala patrolu koja je tamo od sinoć iz bezbednosnih razloga, a portparol regionalne policije regiona Gnjilane, Ismet Hashani, rekao je za Klan Kosova da se neprekidno patrolira u tom delu tvrđave.

VIDEO: Telegraf u manastiru Visoki Dečani

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beograd

    17. avgust 2019 | 14:26

    Hajde vi tz internet patriJote, sto ne idete da ukonite zastavu, kako vi kazete, "Kosovo je Srbija"? Sta je sada??? Je 'l Kosovo Srbija ili nije? Posebno postavljam pitanje ovim nasim licemerima na Zapadu, gastabajterima koji isto tako "brane" Kosovo iz zemalja gde primaju eu plate i dobijaju eu penzije....

  • RICINUS

    17. avgust 2019 | 16:17

    Držali su i turci pesto godina svoju zastavu pa su je na kraju skinuli sa srpske tvrdjave

  • Milos

    17. avgust 2019 | 14:00

    Koja bastina,koje ministarstvo,koje drzave.......arnaute,divljaci,malogracanstina koja je izasla iz sume......pokazite mi njihove svetinje?!........I naravno grobove Hrvatskih kraljeva?..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA