≫ 

Šest pripadnica "Kobri" ispred Predsedništva, održan još jedan protest "1 od 5 miliona"

Za razliku od prošle subote, ovog puta nije bilo incidenata i provociranja obezbeđenja

  • 35
Ucenici protesta 1 od 5 miliona  u Beogradu Foto: Tanjug/Andrija Vukelic

Protest "Jedan od pet miliona" počeo je večeras na Terazijama u Beogradu, a zatim su se učesnici okupili ispred zgrade Predsedništva Srbije, gde prvi put nije bilo zaštitne ograde, ali i gde su prvi put obezbeđenje činile šest pripadnica jedinice Kobre.

Na velikoj traci ispred Predsedništva bilo je ispisano 35 zahteva, jer se, kako su organizatori protesta objasnili novinarima, traka pocepala pa nije bilo svih 42.

Ucenici protesta 1 od 5 miliona  u Beogradu Protest "1 od 5 miliona" - Foto: Tanjug/Andrija Vukelic

Demonstranti su držali upaljene baklje, zviždali i uzvikivali parole protiv vlasti, ali nije bilo incidenata i provociranja obezbeđenja, za razliku od prošle subote.

Pre toga, na Terazijama, Srđan Marković, jedan od organizatora protesta, koji je tvrdio da je prošle subote povređen u pokušaju da preskoči zaštitnu ogradu i probije bezbednosni obruč, obratio se i pozvao na bojkot izbora.

- Nema razgovora, pregovora i okruglih stolova s nasilnicima. Nemamo ništa protiv policije i vojske, oni su naši i narodni, a mi ćemo ih čuvati i oni će nas. Dosta je podela. Mi samo želimo da živimo normalno. Pozivamo na bojkot, jer u ovakvoj atmosferi neće postojati fer izbori - rekao je Marković.

Ucenici protesta 1 od 5 miliona  u Beogradu Protest "1 od 5 miliona" - Foto: Tanjug/Andrija Vukelic

Među učesnicima protesta bili su Dragan Ðilas, Branislav Lečić i Marko Bastać.

Učesnici su večeras prošli i pored zgrade Javnog servisa, a skup je završen ispred zgrade REM-a, u znak podrške vlasnici novosadske televizije Kanal 9 Maji Pavlović, koja ponovo štrajkuje glađu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RA

    18. avgust 2019 | 01:33

    Imam jedan predlog: hajde da neko napravi anketu između sendvičara, subotara i nas mirnih (ni tamo ni tamo) Pa incidenata ne bi ni smelo da bude. Malo je što nas pretiskaju skoro 30 godina spolja, a preživeli smo sve i svašta - sada nam samo treba da imamo i unutrašnje nemire.Svi poltičari misle samo na svoje d..e. Mnogo sam se nadao od žutih, pa sam se valjda zbog toga i mnogo razočarao (rasturili sve što su mogli i namlatili se para). Gde su oni sada npr. G17, ali i ovi koji se pokazuju. Kada su počeli nisu imali gotovo ništa sada su milioneri - pa i tata bi sine... Ovi sada na vlasti ščepali sve funkcije, ako nisi u partiji ne može ni čistačica da se zaposli - pa tako nije bilo ni u komunizmu. Tada se bar glasalo (u okviru jedne partije) po većinskom izbornom sistemu, što će reći za čoveka, pa je isti i snosio odgovornost (kao i posledice) i baza je mogla da ga povuče, odnosno izglasa mu nepoverenje. Samo da napomenem da je upravo tadašnji DOS promenio izborni princip iz većinskog u proporcionalni, pa ti glasaj, a prtija će da odredi ko će da te zastupa. Ako je već tako onda nam i skupština ne treba - lepo koja partija ima najviše na izborima glasova neka sama odlučuje o zakonima, jer je skupština nefunkcionalna - partija ih postavlja pa ko će da kaže nešto protiv. Još nešto: teško je doneti odluku o bojkotu izbora - onda će ostati bez para iz državne kase za izbore, a sa druge strane neće ući u skupštinu (znači opet bez para). Jedino što je to moralni čin jer se tako može opravdati neuspeh. Dakle mi obični građani koji smo samo za mir i prosperitet ne uklapamo se nigde, a tvrdim da nas ima najviše. Voleo bih da postoji rezervna varijanta, ali je za sada ne vidim.

  • Lakic

    18. avgust 2019 | 07:20

    Treba da se uvozi kompletna vlada sa zapada da bi srbija napredovala ovako propadamo iz dana u dan.

  • Клео

    17. avgust 2019 | 21:43

    Докле ће се ови докони бламирати?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA