≫ 

Potpisan ugovor za izgradnju deonice auto-puta od Novog Beograda do Surčina: Priustvovao i Vučić

Komercijalni ugovor je o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji deonice Novi Beograd-Surčin, kao dela auto-puta E-763

  • 59
Vučić na potpisivanju Komercijalnog ugovora

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

U Beogradu je danas potpisan Komercijalni ugovor za izgradnju deonice Koridora 11 od Novog Beograda do Surčina sa kineskom kompanijom China Communications Construction Company Ltd (ČČ) kome je prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

 

Vučić je ovom prilikom rekao da će ovaj projekat biti završen do novembra 2021. godine, a da će kineska kompanija CRBC do 18. decembra završiti deonicu Surčin-Obrenovac sa divnim mostom preko Save i Kolubare.

Vučić na potpisivanju Komercijalnog ugovora

Aleksandar Vučić - Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Do kraja 2021. završava se i Preljina-Požega što je mnogo teži put. Ostaje još Novi Beograd-Surčin, preko Vojvođanske ulice izlazi iza nacionalnog stadiona i spaja direktno sa Milošem Velikim i putem prema Čačku i to će biti 2021. godine - rekao je Vučić.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, koja je potpisala ugovor sa kineskom stranom, naglasila je da je današnji dan važan za Srbiju, ne samo zbog toga što puštamo u saobraćaj auto-put od Obrenovca do Ljiga, nego i zbog toga što krećemo sa novim projektom, izgradnjom deonice Novi Beograd-Surčin.

Potpisivanje ugovora za deonicu Novi Beograd - Surčin

Ministarka Zorana Mihajlović - Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Deonica Novi Beograd-Surčin treba da nam pomogne da se mnogo jednostavnije dođe na auto-put "Miloš Veliki". Nadamo se da ćemo na ovoj deonici početi radove 1. marta 2020, a pre toga ćemo u decembru ove godine, na Svetog Nikolu, pustiti u saobraćaj i deonicu Surčin-Obrenovac, koju takođe gradi kompanija ČČ -  rekla je Mihajlovićeva posle potpisivanja ugovora.

Ona je zahvalila kompaniji ČČ na svemu što radi u Srbiji u oblasti infrastrukture i predsedniku Srbije na podršci u realizaciji projekata.

Ambasadorka Kine u Beogradu Čen Bo rekla je da je danas dan saradnje Kine i Srbije, jer se popodne otvara deonica auto-puta od Obrenovca do Ljiga.

Potpisivanje ugovora za deonicu Novi Beograd - Surčin

Ambasadorka Čen Bo - Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Još jednom zahvaljujem srpskoj strani, predsedniku Srbije i potpredsednici Vlade na poverenju u kineske kompanije, u kinesku tehnologiju i kineski kvalitet. Sigurna sam da će sve kineske kompanije koje rade u Srbiji, uključujući ČČ, učiniti sve da ispune sve svoje obaveze - rekla je Čen.

Deonica Novi Beograd-Surčin, dužine 7,9 kilometara, predstavljaće deo auto-puta "Miloš Veliki" i funkcionalnu vezu sa Gradom Beogradom. Ugovorena vrednost projekta iznosi 70,5 miliona dolara. Ova deonica čini polaznu deonicu ovog auto-puta od Beograda do granice sa Crnom Gorom i vezu Beograda sa auto-putem "Miloš Veliki", saopštilo je resorno ministarstvo.

Potpisivanje ugovora za deonicu Novi Beograd - Surčin

Potpisivanje ugovora - Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Komercijalni ugovor o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji deonice Novi Beograd-Surčin, pored potpredsednice Vlade, potpisali su v.d. direktor JP "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak, i direktor ogranka za Srbiju kompanije "Čajna komjunikejšns konstrakšn kompani" (ČČ), Džang Sjaojuen.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milena

    18. avgust 2019 | 17:05

    Samo zlonamernici mogu da ne budu srecni zbog izgradnje auto-puteva.

  • Tina77

    18. avgust 2019 | 23:32

    Evidetno je da se poslednjih godina od kako je Vucic posato predsednik da se radi i gradi najvise u zadnjih 20-30 godina!

  • Miki

    18. avgust 2019 | 21:12

    Bravo predsedniče za svaku pohvalu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA