SzS: Obavezujući dokument o promenama ili proglašenje bojkota

Kako navode u SzS, ako vlast prihvati ovaj predlog, onda prema njihovoj oceni ima smisla nastaviti razgovore oko ostalih uslova za izbore

  • 49
Savez za Srbiju logo Foto: Wikipedia

Savez za Srbiju predložio je organizatorima trećeg okruglog stola na FPN da se na dnevni red sutrašnje runde razgovora stavi obavezujući dokument kojim bi se svi potpisnici obavezali da će, kako navode, do 15. septembra doći do promena u RTS i REM, kroz skupštinsku proceduru.

Kako navode u SzS, ako vlast prihvati ovaj predlog, onda prema njihovoj oceni ima smisla nastaviti razgovore oko ostalih uslova za izbore, a ako ne prihvati, da to znači da vlast "ne želi dogovor, a posebno ne želi ništa da promeni u sferi slobode medija".

- U tom slučaju dolazi vreme za proglašenje bojkota nastupajućih izbora - kažu u SzS.

U saopštenju SzS se navodi da, iako poštujući organizatore i strukovna udruženja koja učestvuju na okruglim stolovima, oni taj format razgovora ne vide kao približava onome što je opozicija tražila.

Ti "nisu obavezujući direktni pregovori vlasti i opozicije, već neobavezujući okrugli sto", navodi se dalje, kao ni da "tema okruglog stola nisu zaključci i preporuke stručnog tima protesta ''1 od 5 miliona''".

Ocenjuju da su potrebni direktni pregovori vlasti i opozicije, da bi se došlo do ispunjenja zahteva sa protesta, kao i da bi ti razgovori trebalo da budu okončani obavezujućim zajedničkim dokumentom na koji bi obe strane stavile svoj potpis i koji bi bio primenjivan u potpisanim rokovima.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Imenjak

    18. avgust 2019 | 22:42

    Zakasnili ste

  • Ljubiša

    18. avgust 2019 | 23:48

    Je'l to ovi 1 od 5% postavljaju neke uslove?Boki 13 ispunjava njihove želje a ne gradjani Srbije.

  • Mare

    18. avgust 2019 | 22:35

    Bojkot samo potvrdjuje da ste propali i da ne smete da izadjete na izborima,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA