Haradinaj sklopio predizborni pakt: Evo sa kim ide na izbore

Haradinaj je rekao da je do koalicije došlo nakon što su viđeni zajednički ciljevi u programima obe stranke, kao i da su otvoreni i za druge političke subjekte

  • 2
Ramus Haradinaj

Photo: Profimedia/AFP

Posle potpisivanja predizbornog koalicionog sporazuma predsednici "ABK" i "SDP", Ramuš Haradinaj i Špend Ahmeti, poručili da su se udružili da bi pobedili, a da će nosilac njhove zajedničke liste biti Haradinaj.

Kako je prenela prištinska Gazeta Expres, Haradinaj je rekao da je do koalicije došlo nakon što su viđeni zajednički ciljevi u programima obe stranke, kao i da su otvoreni i za druge političke subjekte.

- Sada nam predstoje pripreme za nove parlamentarne izbore, koji će na Kosovu biti održani pre roka, nakon što je Haradinaj podneo neopozivu ostavku, 19. jula - rekao je on.

Zahvalivši Ahmetiju i SDP-u na poverenju, Haradinaj je podsetio da su ta stranka i njen lider omogucili transformaciju tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga, dajući svoj glas iako su u opoziciji, te dodao da je Srpska lista tada napustila vladu.

Shpend Ahmeti, Špend Ahmeti

Špend Ahmeti - Printskrin: Youtube/ T7

Haradinaj je rekao da je njegova ABK otvorena za saradnju i sa drugim strankama, kao što su, na primer, "NISMA" Fatmira Ljimaja ili "Alijansa za bolje Kosovo", Bedžeta Pacolija.

- ABK i SDP ne teže stvaranju koalicije PAN 2 ili PAN 3 i nisu deo bilo kog scenarija za bilo koji novi PAN - rekao je Haradinaj govoreći o aktuelnoj koaliciji.

Uveren je, kazao je, u izbornu pobedu.

Ahmeti je takođe rekao da je ova predizborna koalicija sa Haradinajevom ABK stvorena s ciljem da pobede na izborima.

Dodao je da će dve stranke na izbore izaći sa zajedničkim programom, te da će nosilac zajedničke liste biti lider ABK, Haradinaj.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tamara

    19. avgust 2019 | 17:54

    Opet ovaj konjoslav

  • Dinosaurus

    19. avgust 2019 | 18:32

    Kakav je ovo mozak 😃 sad jos dobije izbore i ponovo na celu Kosova narednih 5 godina,do tad ce zavrsit poso,a Hag moze da mu pljune pod prozor.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA