Zeman prvo dolazi u Srbiju, pa Vučić ide u Češku: Detalji dve posete

Prethodno je Zeman posetio Srbiju 2014. godine

  • 3

Češki predsednik Miloš Zeman posetiće Srbiju u septembru, saopšteno je u Pragu.

On će boraviti u Beogradu od 10-12. septembra, a s obzirom na to da je izuzetno važan ekonomski aspekt posete sa Zemanom će doputovati i i privredna delegacija, naveo je predsednikov spoljnopolitički savetnik Rudolf Jindrak, preneo je sinoć ČTK.

Prethodno je Zeman posetio Srbiju 2014. godine.

Agencija navodi da će potom, početkom oktobra u mestu Lani u Češkoj, gde se nalazi Zemanova rezidencija, biti održan dvodnevni sastanak Višegradske četvorke na koji su pozvani i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović i slovenački predsednik Borut Pahor.

Kako je predviđeno, prvog dana razgovarće samo lideri V4, a drugog dana pridružiće im se i predsednici Srbije, Hrvatske i Slovenije, a glavna tema bi trebalo da bude odnos EU i Balkana i EU posle izbora nove administracije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    20. avgust 2019 | 10:23

    To onaj Zeman što je davno obećao da će povući priznaje Kosova ??

  • lav

    21. avgust 2019 | 10:35

    OD ZEMANA MOZE BITI MNOGO KORISTI ALI PITANJE JE KOLIKO CE DA BLOKIRAJU TURCI I JOS NEKI. INACE AKO BI USPELI DA SE UDRUZIMO SA CESKOM PO BILO KOM PITANJU BILI BI SUPER. BOLJE NEGO SA TURCIMA ALI CITAM KOMENTAR DA SE SLIZAO SA NEMCIMA TO NIJE TAKO. CESI IMAJU SVE UGLAVNOM OD NEMACKE I ZATO SU ZA TRISTA PUTA BOLI OD NAS. TRI PUTA IMAJU BOLJE PLATE OD NAS I VISE. CESI PLACAJU PROSTU RADNU SNAGU ČETIRI EURA A NASA PLATA JE 2oo eura PODELI TO NEKAKO PA IMATE DNEVNICUNEPUNIH 10eura. Sad vidite SLOVACKA JE ZA NJIH NULA

  • Eni

    20. avgust 2019 | 17:39

    Pa oni se slizali sa nemcima kao petak i subota, a mi očekujemo nešto od njih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA