• 21

Ugljanin opet udara na ustavni poredak: "Sandžak da bude zasebna teritorijalna celina"

On je na konferenciji za novinare rekao da oni insistiraju na onome što je sadržano u platformi stranke, a to je organizovanje izbora za organe Sandžaka

  • 21

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin izjavio je danas da predstavnici njegove partije na okruglim stolovima vlasti i opozicije u Beogradu predlažu da na idućim izborima Sandžak bude zasebna političko teritorijalna celina.

On je na konferenciji za novinare rekao da oni insistiraju na onome što je sadržano u platformi stranke, a to je organizovanje izbora za organe Sandžaka, kao i definisanje jedinstvenog medijskog prostora Sandžaka.

- Ukoliko se naši predlozi ugrade u budući izborni sistem Srbije normalna je stvar da ćemo ići na izbore, jer normalni ljudi kada daju dobar predlog očekuju da on bude prihvaćen. Medjutim, ukoliko on ne bude prihvaćen mi nećemo dozvoliti da i dalje velikosrpski jastrebovi organizuju političko i drugo nasilje na ovim prostorima - rekao je Ugljanin.

On se nada da će Evropska unija, Ujedinjene nacije, medjunarodna zajednica i "normalne snage" u Srbiji na idućim izborima imati razumevanja i da će gradjani Sandžaka konačno uspostaviti vlast na tom prostoru, na kome su autohtoni.

- Svaka izjava da su Bošnjaci srpska manjina ide u kontekst nastavka genocidne politike nad Bošnjacima na Balkanu. Mi smo starosedelački autohton narod u Sandžaku, svoj na svojoj zemlji - istakao je Ugljanin.

On je dodao da platforma SDA Sandžaka za rešavanje statusa Bošnjaka i regije Sandžak, koju je na nedavnoj skupštini stranke jednoglasno usvojilo 800 delegata, predstavlja rešenje za sve probleme i odgovor na sva pitanja.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • lav

    Stize kti5or u septembru

  • Dule

    Suljo je mala maca u odnosu na Dodikove stavove I recnik.

  • Milorad Vujicic

    To ni kod Alaha nemozete ostvariti a medju Srbima ste se dovoljno pokazali.Previse vam je dobro .

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima