Novi šef hrvatske diplomatije, stara provokacija: Svako zna da je izvršena “velikosrpska agresija”

Mi smo vodili Domovinski, odbrambeni rat - rekao je Radman

  • 16

Novi šef hrvatske diplomatije Gordan Grlić Radman izjavio je danas da svaki Hrvat zna da je na Hrvatsku, kako tvrdi, izvršena “velikosrpska agresija” i da je siguran da i predsednica tako govori.

Radman je to rekao komentarišuću medijske napise da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić svojevremeno od hrvatske koleginice tražio da u svojim obraćanjima ne koristi izraz “velikosrpska agresija”.

- Svaki Hrvat zna da je to bila velikosrpska agresija Miloševićevog režima. Mi smo vodili Domovinski, odbrambeni rat - rekao je Radman i dodao da je siguran da i "predsednica tako govori", prenela je Hina.

Predsednik Vučić je ranije danas potvrdio da je tražio od Grabar-Kitarovićeve da ne koristi stalno izraz "velikosrpska agresija".

Hrvatski nedeljnik Nacional objavio je juče elektronsku i SMS poruku predsednice Grabar Kitarović s njenim bivšim savetnikom za unutrašnje poslove Matom Radeljićem.

U toj prepisci, između ostalog, pominje se i ovaj zahtev srpskog predsednika Vučića, što je Vučić potvrdio.

Inače, Radeljić kojeg je Grabar Kitarovićeva smenila sa funkcije savetnika, negirao je juče da je bilo kome dao prepisku koju je imao s predsednicom dok je radio na Pantovčaku.

Radeljić je za RTL rekao da je uveren da je ta prepiska potekla iz Kabineta predsednice da bi se u javnosti, u izbornoj kampanji, prikazala kao žrtva.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Johan

    21. avgust 2019 | 15:57

    Ma samo im spominjati Jasenovac i ovde i u inostranstvu pa makar nas zajedno sa kvintom molili da prestanemo jer da ćutimo o velikoustaškoj agesiji na goloruk narod e vala nećemo.

  • Mihailović

    21. avgust 2019 | 16:22

    Vodili obrambeni rat napadom na domove i imanja Srba koji su nakon 50 godina ponovo branili od ustaša koji su tako sebe nazivali i gde god su upali kod Srba sve je ostalo pobijeno,poklano i popaljeno i sve ispisano slovom U i pretnje klanjem Srba...od tih se Srbi branili svoje kuće i porodice i postali od žrtava agresori...

  • Janis

    21. avgust 2019 | 16:24

    Čim sam te ugledao, odmah sam ustanovio da ličiš na horsa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA