• 7

Kome je Stepinac svetac, tome je i građanski rat velikosrpska agresija: Vulin odgovorio Plenkoviću

Plenković je juče, komentarišući medijske navode prema kojima je Vučić od Grabar Kitarović zatražio da ne koristi stalno izraz "velikosrpska agresija", rekao da se ona dogodila početkom 90-tih

  • 7

Nema dileme da su Hrvati nad Srbima sproveli genocid 1941. i da bi ga ponovili da se Srbi nisu branili 1991. godine, rekao je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin u odgovor hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću koji je rekao da nema dileme da se "velikosrpska agresija" na Hrvatsku desila.

- Nema dileme da, kome je ustaški vikar Alojzije Stepinac svetac, tome je i građanski rat velikosrpska agresija - rekao je Vulin, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Plenković je juče, komentarišući medijske navode prema kojima je srpski predsednik Aleksandar Vučić od hrvatske koleginice Kolinde Grabar Kitarović zatražio da ne koristi stalno izraz "velikosrpska agresija", rekao da se ona dogodila početkom 90-tih i da je "sprovedena uz podršku JNA i pobunjenika i uz dirigovano vođstvo iz Beograda".

- Tu nema nikakvih dilema. Ta je činjenica vrlo čvrsta i vrlo jasna, siguran sam za svakog hrvatskog zvaničnika, a naročito za politiku vlade - naveo je Plenković.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Milorad Vujicic

    Ruske baze odmah preko Srbije i RS-e.Svi plenkovici i zapad bi se uljudili preko noci.

  • Da vredi ...

    ... ne bi bio Pelenković.Ko ga ....?

  • Srba S.

    Upravo tako ministre! Sve se svodi na lažima, falsifikovanju, mržnji...Oni su najveće zlo koje su komunisti stvorili na ogromnu štetu ponosnog naroda Krajine...Ako nj.istoričar tvrdi jasno i glasno da ih ne bi bilo danas da nije bilo Srbije, onda su još jadniji....

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima