• 1

Dijalog je važan, vratiti ga sa ulice u institucije: Antonijević o sastancima vlasti i opozicije

- Naša namera je da u atmosferi dijaloga pomerimo stvari sa tačke na kojoj su odavno, i zato smo načeli četiri teme - rekao je Antonijević

  • 1

Za skoro desetak sati, koliko se u "četam haus" forumu raspravljalo, stavili smo prava pitanja na sto i videlo se da je moguć dijalog i da postoji mogućnost da se sasluša druga strana, izjavio je za "Blic" Milan Antonijević, direktor Fondacije za otvoreno društvo, koja organizuje razgovore vlasti i opozicije o izbornim uslovima.

Do sada su, u tri runde, na okruglim stolovima na Fakultetu političkih nauka u Beogradu vlast i opozicija zajedno sa organizacijama i novinarskim udruženjima razgovarali o medijima i finansiranju kampanja, a 5. i 9. septembra biće reči o biračkim spiskovima i biračkim pravima građana.

- Naša namera je da u atmosferi dijaloga pomerimo stvari sa tačke na kojoj su odavno, i zato smo načeli četiri teme - rekao je Antonijević, dodajući da je važno da se o njima razgovara i da se sve ono što stoji u zakonima vrati u fokus građana.

Prema njegovim rečima, dijalog je od suštinske važnosti i, bez obzira na to da li će političke organizacije bojkotovati izbore ili ne, potrebno je da se sa ulica, gde je sa pravom proteran, vrati u institucije.

Na konstataciju novinara da su građanski intelektualci kritikovali organizovanje okruglih stolova kao naređenje iz inostranstva, Antonijević je rekao da nema mesta nikakvim teorijama zavere.

- Mnogo sam više pričao na srpskom nego na bilo kom drugom jeziku kad smo ovo planirali. Srpsko društvo sposobno da pokrene dijalog i da ovo jeste dokaz za to - zaključio je Antonijević.

VIDEO: Treći sastanak vlasti i opozicije o izbornim uslovima

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Синак,

    чему служи парламент?

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima