≫ 

Đukanović poručio: Vlast je spremna da formira odbor za praćenje izbora

- Mi smo čak spremni i da ustupimo naše mesto opoziciji, ali našu opoziciju to ne zanima - rekao je Đukanović

  • 14

Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Đukanović izjavio je da formiranje Nadzornog odbora Skupštine Srbije za praćenje izbora uopšte nije sporno, ali da do sada niko nije hteo da ga formira, jer on suštinski nema nikakve nadležnosti.

- Mi smo čak spremni i da ustupimo naše mesto opoziciji, ali našu opoziciju to ne zanima. Njih samo zanima Radio-televizije Srbije i Regulatorno telo za elektronske medije - rekao je Đukanović za današnje izdanje dnevnog lista Danas.

On je rekao da ako zakon propisuje formiranje Nadzornog odbora, vlast je spremna da ga formira, ali da na "svim pregovorima Savez za Srbiju nije izrazio bilo kakvo zanimanje za formiranje tog tela koje je predložio Cesid i koje postoji u zakonu".

Đukanović je dodao i da je vlast spremna da prihvati 95 odsto predloga koje su organizacije civilnog sektora iznele tokom okruglih stolova u okviru debate o izbornim uslovima, ali da se deo tih predloga zakonski ne može sprovesti.

VIDEO: Treći sastanak vlasti i opozicije o izbornim uslovima

(Telegraf.rs/Fonet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA