• 0

Poznat plan posete Mekalistera Srbiji: Danas stigao još jedan zahtev za susret sa njima

Mekalister će u Beograd doputovati u nedelju

  • 0

Predsednik Кomiteta Evropskog parlamenta za spoljne poslove, Dejvid Mekalister boraviće u Srbiji u nedelju i ponedeljak, 25. i 26. avgusta i razgovarati sa zvaničnicima i medijima.

Mekalister će razgovarati s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, ministarkom za evropske integracije Jadrankom Joksimović, i poslanicima Skupštine Srbije.

Nakon razgovora sa zvaničnicima u ponedeljak popodne Fondacija Konrad Adenauer organizuje sastanak sa medijima.

Predsednici Stranke demokratske akcije Sandžaka (SDA) Sulejman Ugljanin i albanske manjinske Partije za demokratsko delovanje (PDD) Šaip Kamberi uputili su pismo Mekalisteru, u kojem traže takođe da prilikom predstojeće posete Srbiji "planira sastanak sa narodnim poslanicima" ove dve parlamentarne stranke.

Kako se navodi u saopštenju SDA, zahtev za sastanak sa Mekalisterom upućen je sa obrazloženjem da Bošnjaci i Albanci, kao autohtoni narodi u Sandžaku i Preševskoj dolini, imaju skoro identične probleme i nerešena pitanja koja, kako tvrde aktuelni srpska vlast potpuno ignoriše.

Dejvid Mekalister je u Evropskom parlamentu predsednik Komiteta za spoljne poslove, zamenik člana Komiteta za ustavna pitanja, zamenik člana Pododbora za bezbednost i odbranu, član Delegacije za odnose sa SAD.

Član je i Delegacije za odnose s Parlamentarnom skupštinom NATO-a i zamenik člana Parlamentarne delegacije za stabilizaciju i pridruživanje EU i Srbije, prema njegovom vebsajtu.

(Telegraf.rs/Tanjug/Beta)

Komentari

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima