• 43

Održan sastanak dela opozicije u opštini Stari grad

Za razliku od prethodnog sastanka, današnjem nisu prisustvovali predstavnici Demokratske stranke Srbije (DSS)

  • 43

U opštini Stari grad održan je sastanak dela opozicije čija je tema, po najavi Saveza za Srbiju, aktuelna politička sitacija.

Za razliku od prethodnog sastanka, današnjem nisu prisustvovali predstavnici Demokratske stranke Srbije (DSS), jer je za njih, kako je za Tanjug rekao predsednik stranke Miloš Jovanović, bojkot preuranjena tema.

Posle sastanka dela opozicije u opštini Stari grad medijima je preneta poruka, da su one organizacije koje su bile prisutne, pri stavu da na izbore ne treba izaći, međutim, takve zajedničke odluke još nema. Prema rečima predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Ðilasa, jedan deo organizacija je izneo stavove da će u narednih dvadesetak dana doneti odluku o neučestvovanju na izborima, drugi deo organizacija je saopštio da će te odluke doneti kasnije, a neki su, kaže, svoje odluke vezali za raspisivanje izbora.

Ðilas se osvrnuo na situaciju u medijima, rekavši da je u periodu od tri meseca predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić njegovo ime pomenuo 1.200 puta, a da, kaže, on nije mogao da odgovori.

Dragan Đilas

Svesni smo da odluka o neučestvovanju na izborima nije laka, rekao je Dragan Đilas (arhivska fotografija)-Foto: Nikola Tomić

On je istakao da je njegova stranka pokrenula inicijativu da se bojkot izbora proglasi još u junu, ali da će to učciniti 1. septembra za kad je zakazana sednica Glavnog odbora i Predsedništva stranke, navodeći da je za SzS Sporazum sa narodom u kome piše da neće na izbore pod ovim uslovima - sveto pismo.

- Svesni smo da odluka o neučestvovanju na izborima nije laka. Svesni smo da će biti pritisaka na ljude da izađu, ali svesni smo da nas niko ne može terati da skačemo u bazen bez vode i da traži od nas da plivamo - rekao je Ðilas.

Kako je rekao, za sada ne može da kaže kako će se koja organizacija opredeljivati, ali da je svakako za zajednički stav SzS neophodno da svaka stranka i organizacija donese pojedinačnu odluku o bojkotu.

- Narodna stranka je to učinila pre nekoliko dana, Dveri će sledeće nedelje, Stranka slobode i pravde će 1. septembra, ostali će, mislim u prvih 15 dana septembra - rekao je Ðilas.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Narodne stranke, Demokratske stranke, Socijaldemokratske stranke, Dveri, Inicijativa 1 od 5 miliona, Ne davimo Beograd, Dosta je bilo, Nove stranke, PSG, Stranka modern Srbije. Sastanku se nisu odazvali predstavnici Demokratske stranke Srbije.

Prethodni sastanak predstavnika opozicije održan je 5. avgusta na kojem je bilo reč o realizaciji "Sporazuma s narodom“ i zahteva opozicije iz decembra prošle godine.

U periodu između dva sastanka održana je treća runda razgovora između vlasti i opozicije, kada su predstavnici SzS dali rok vlastima do 15. septembra da ispune "medijske uslove" koji se tiču promena u REM-u i RTS-u.

U međuvremenu je Narodna stranka donela odluku o bojkotu, a lider Dveri Boško Obradović najavio da će isto predložiti Predsedništvu stranke. Mediji pišu da bi danas političke organizacije mogle pojedinačno da se izjašnjavaju o bojkotu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • vule

    A dali su oni svesni sta ce sa njima biti ako bude izaslo dovoljno glasaca. Pa izbori budu uspjesni.. ta opzicija je sama sebe sahranila.

  • Natasa

    Opozicija je smešna i jadna...

  • Ruska

    Opozicija koju predvode Djilas,Obradovic i Jeremic nema sta da trazi na izborima..Narod im je jasno rekao nee.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima