• 74

"Love po kafićima navijače Zvezde, a nama pričaju o agresiji": Vučić o provokacijama iz Hrvatske

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je strašno to što su Srbi poslenjih dana napadani u Hrvatskoj i dodao da će Srbija pomoći svom narodu koji živi u toj državi

  • 74

Nekoliko sati posle prebijanja Srba u Kninu, dok su gledali prenos meča Crvene zvezde i u danu kada je kod Rijeke pretučen Dobrivoje Arsić, invalid srpske nacionalnosti, hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović govorila je o - "velikosrpskoj aresiji".

Ona je, obeležavajući Evropski dan sećanja na žrtve svih totalitarnih režima, osudila "velikosrpski totalitarizam i njegovu agresiju na Hrvatsku". Događaj iz Knina nije htela da komentariše dok ne stigne izveštaj policije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je strašno to što su Srbi poslenjih dana napadani u Hrvatskoj i dodao da će Srbija pomoći svom narodu koji živi u toj državi.

VUCIC KOSOVO POSETA

Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Ja sam fasciniran potrebom hrvatskih zvaničnika da 5 miliona puta ponavljaju priču o velikosrpskoj agresiji. Ništa ih ne razumem, jer kada bismo govorili o međusobnim žrtvama to je neuporedivo, kako iz Prvog, tako, naročito iz Drugog svetskog rata. Da govorimo svakog dana o genocidu u Jasenovcu, zločinu u Glini i drugim mestima, koji su bili zastrašujući, nije korisno  - kazao je on.

Dodao je da je strašno to što su napadani ljudi koji navijaju za Zvezdu u Hrvatskoj.

- Danas ih love po kafićima da vide ko sme da navija za Zvezdu, to su strašne stvari. Mi ćemo da gledamo da sve što možemo pomognemo našem narodu, sada je razumljivo zašto se veći deo njih danas nalazi u Srbijii i zašto su započeli ovde novi život. Hvala tim ljudima što su ostali u Srbiji i uspeli da nas promene na bolje, što rade za nas marljivo. Oni koji su ostali u Hrvatskoj nadam se da će im stići podrška iz EU - dodao je Vučić.

VIDEO: Policija privela nekoliko osoba zbog napada kod Knina

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Gogi

    Hrvatima treba okrenuti leđa.Onima što su u Srbiji dati kartu u jednom pravcu ka Hrvatskoj.Jer upravo oni prave haos u Srbiji a mnogo ih ima nažalost.

  • Lov

    Šta će Hrvati u Srbiji?Ima ih više nego nas .Ponašaju se bahato i provociraju nas gde god stignu.Ako ne možemo mi kod njih ni nama oni nisu potrebni.Bili bismo mirniji narod.

  • Boki

    Sram ih bilo ...

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima