≫ 

"Love po kafićima navijače Zvezde, a nama pričaju o agresiji": Vučić o provokacijama iz Hrvatske

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je strašno to što su Srbi poslenjih dana napadani u Hrvatskoj i dodao da će Srbija pomoći svom narodu koji živi u toj državi

  • 74
aleksandar vucic Foto: Feral.news, Tanjug/Rade Prelić

Nekoliko sati posle prebijanja Srba u Kninu, dok su gledali prenos meča Crvene zvezde i u danu kada je kod Rijeke pretučen Dobrivoje Arsić, invalid srpske nacionalnosti, hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović govorila je o - "velikosrpskoj aresiji".

Ona je, obeležavajući Evropski dan sećanja na žrtve svih totalitarnih režima, osudila "velikosrpski totalitarizam i njegovu agresiju na Hrvatsku". Događaj iz Knina nije htela da komentariše dok ne stigne izveštaj policije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je strašno to što su Srbi poslenjih dana napadani u Hrvatskoj i dodao da će Srbija pomoći svom narodu koji živi u toj državi.

VUCIC KOSOVO POSETA Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Ja sam fasciniran potrebom hrvatskih zvaničnika da 5 miliona puta ponavljaju priču o velikosrpskoj agresiji. Ništa ih ne razumem, jer kada bismo govorili o međusobnim žrtvama to je neuporedivo, kako iz Prvog, tako, naročito iz Drugog svetskog rata. Da govorimo svakog dana o genocidu u Jasenovcu, zločinu u Glini i drugim mestima, koji su bili zastrašujući, nije korisno  - kazao je on.

Dodao je da je strašno to što su napadani ljudi koji navijaju za Zvezdu u Hrvatskoj.

- Danas ih love po kafićima da vide ko sme da navija za Zvezdu, to su strašne stvari. Mi ćemo da gledamo da sve što možemo pomognemo našem narodu, sada je razumljivo zašto se veći deo njih danas nalazi u Srbijii i zašto su započeli ovde novi život. Hvala tim ljudima što su ostali u Srbiji i uspeli da nas promene na bolje, što rade za nas marljivo. Oni koji su ostali u Hrvatskoj nadam se da će im stići podrška iz EU - dodao je Vučić.

VIDEO: Policija privela nekoliko osoba zbog napada kod Knina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • maki

    25. avgust 2019 | 12:40

    Bolje im je da srede sebe i promene svoj smisao postojanja pa onda da gledaju u drugo dvoriste!

  • Bidzi M

    24. avgust 2019 | 19:22

    Jako losa poruka iz Hrvatske. Prebijati Srbe sto navijaju za Zvezdu je samo jos jedan povod da kazemo da su prekardasili meru zdravog razuma.

  • Miki

    24. avgust 2019 | 15:04

    Hrvatska nikada neće dobro misliti Srbiji!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA