Leti perje među Albancima, iz Samoopredeljenja poručuju: Smenićemo Tačija kad dođemo na vlast

Pokret Samoopredeljenje još nije odlučio da li će na predstojeće vanredne izbore izaći samostalno ili u koaliciji s Demokratskim savezom Kosova - prenosi RTS

  • 8

Glauk Konjufca, zvaničnik pokreta Samoopredeljenje, izjavio je da će ta stranka kada dođe na vlast smeniti Hašima Tačija sa funkcije predsednika tzv. Kosova.

Prema njegovim rečima, Aljbin Kurti, predsednik pokreta, ima prednost u odnosu na Kadrija Veseljija i Ramuša Haradinaja za mesto premijera, prenosi RTS.

- Pokret Samoopredeljenje ima prednost jer nema grešaka u upravljanju poput Veseljija ili Haradinaja. Imamo zrelog kandidata za premijera. Aljbin Kurti je idealan za premijera. Nije korumpiran, tako da će na izborima prvi put kandidat za premijera imati veću težinu u odnosu na program - tvrdi Konjufca.

Pokret Samoopredeljenje još nije odlučio da li će na predstojeće vanredne izbore izaći samostalno ili u koaliciji s Demokratskim savezom Kosova. U toku su pregovori dveju stranaka, prenosi RTS.

Iz tog pokreta su ponudili da Aljbin Kurti bude zajednički kandidat za premijera, a da DSK dobije mesto predsednika skupštine i kosovskog predsednika.

Vanredne izbore trebalo bi da raspiše Hašim Tači, pošto su u četvrtak poslanici odlučili da raspuste skupštinu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA