Maskirani nasrnuli na Srbe dok su gledali Zvezdu, hrvatske vlasti napad smatraju izazivanjem nereda

Počinioci napada još uvek su nepoznati

  • 16
Transparent Knin Foto: Printskrin delijecaffe

Napad na Srbe, goste kafića u Uzdolju pored Knina, okarakterisan je, nakon konsultacija policije i Opštinskog državnog tužilaštva, kao krivično delo "izazivanje nereda", saopštili su danas iz šibenske policije.

Počinioci napada su još nepoznati, a napadače će teretiti za krivično delo izazivanja nereda i preti im od 6 meseci do 5 godina zatvora.

- Počiniocima napada tako preti od 6 meseci do 5 godina zatvora - izjavila je portparolka Policijske uprave (PU) šibensko-kninske Marica Kosor, prenela je Hina.

Odmah nakon napada, policija je još nepoznate maskirane počinioce počela da traži zbog krivičnih dela nasilničkog ponašanja, nanošenja telesnih povreda i oštećenja tuđe stvari.

Biskupija, Knin, napad Kafić u kom se dogodio napad/ Foto: Feral.news

Ali, kako su objasnili u šibenskoj policiji, nakon konsultacija sa Državnim tužilaštvom, zaključeno je kako su sva ta tri krivična dela sadržana u kaznenom delu "izazivanja nereda".

Podsetimo, u napadu maskiranih osoba na Srbe koji su u kafiću u Uzdolju gledali fudbalsku utakmicu između Crvene zvezde i Jang bojsa, u sredu je povređeno više osoba, a najteže je stradao 17-godišnjak koji je neko vreme bio zadržan na lečenju u kninskoj bolnici. Povređeno je i devetogodišnje dete.

VIDEO: Policija privela nekoliko osoba zbog napada kod Knina

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дејан Младеновић

    24. avgust 2019 | 21:42

    А шта држава Србија ради по том питању?) Јер у усташкистану напади на Србе су свакодневница, никада ниједан кривац напада на Србе није осуђен ни чак новчаном казном!!Недужан капетан Драган Васиљковић чами у усташкој самици ни крив ни дужанШта ради Србија по овом питању

  • Brana

    24. avgust 2019 | 21:18

    A ko je nama kriv?!Kolooo ima Hrvata u Srbiji?Sto mi sa njima ne izazivamo nerede nego im duvako u du*e ne bi li se dodvorili ustasama i fasistima iz EU dok oni istrebljuju Srbe gde god ih vide,kako u Hr tako i na Kosmetu a nije mnogo bolje ni u Bosni van RS!Cuj neredi???Pa kod nas kad se deca posvadjaju i ako je jedan Srbin a drugi Hrvat ili bilo koja nacionalna manjina to odmah svi osudjuju i proglasavaju nas za nacionaliste i fasiste!Mi smo beda od naroda i drzave...

  • MOLIM VAS VREME JE ZA AKCIJU

    24. avgust 2019 | 20:21

    Ako imate bar malo patriotizma u Vas necete vise cutati. Molim Vas uradimo nesto zajedno. Vise je nego sigurno da je ovo organizovan napad. Radi se o srbofobiji. Molim Vas nemojmo vise cutati. E ovo je prelilo casu! GOTOVO JE! Molim vas, molim sve mlade, informaticki pismene i sposobne individue ,da otvore facebook grupe, ali i da otpocnu kampanje na svim ostalim socijalnim mrezama u kojima ce se pozivati na apsolutni bojkot turizma Crne Gore i Hrvatske i na apsolutni bojkot proizvoda koji dolaze od zemlje koje su neprijateljski nastrojene prema Srbiji i sprskom narodu. Srpski narod konacno mora preduzeti nesto.Dovoljno je bilo ponizavanja.Dovoljno je bilo cutanja.Ovo je zadnja sansa da srpski narod deluje. Ne smemo vise cutati! Odmah bojkot Hrvatske i Crne Gore. Dovoljno je bilo prebijanja.Dovoljno je bilo mucenja.Dovoljno je bilo ubijanja! Molim sve vas da nesto uradimo. Ovo bar mozemo. Obavestimo svet. Imamo internet, imamo socijalne mreze. Sada mozemo! Ovo nisu 90-te. Sve je drugacije. Sada imamo moc da obavestimo svet o svemu. Moramo do uraditi. To je nasa duznost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA