• 16

Maskirani nasrnuli na Srbe dok su gledali Zvezdu, hrvatske vlasti napad smatraju izazivanjem nereda

Počinioci napada još uvek su nepoznati

  • 16

Napad na Srbe, goste kafića u Uzdolju pored Knina, okarakterisan je, nakon konsultacija policije i Opštinskog državnog tužilaštva, kao krivično delo "izazivanje nereda", saopštili su danas iz šibenske policije.

Počinioci napada su još nepoznati, a napadače će teretiti za krivično delo izazivanja nereda i preti im od 6 meseci do 5 godina zatvora.

- Počiniocima napada tako preti od 6 meseci do 5 godina zatvora - izjavila je portparolka Policijske uprave (PU) šibensko-kninske Marica Kosor, prenela je Hina.

Odmah nakon napada, policija je još nepoznate maskirane počinioce počela da traži zbog krivičnih dela nasilničkog ponašanja, nanošenja telesnih povreda i oštećenja tuđe stvari.

Biskupija, Knin, napad

Kafić u kom se dogodio napad/ Foto: Feral.news

Ali, kako su objasnili u šibenskoj policiji, nakon konsultacija sa Državnim tužilaštvom, zaključeno je kako su sva ta tri krivična dela sadržana u kaznenom delu "izazivanja nereda".

Podsetimo, u napadu maskiranih osoba na Srbe koji su u kafiću u Uzdolju gledali fudbalsku utakmicu između Crvene zvezde i Jang bojsa, u sredu je povređeno više osoba, a najteže je stradao 17-godišnjak koji je neko vreme bio zadržan na lečenju u kninskoj bolnici. Povređeno je i devetogodišnje dete.

VIDEO: Policija privela nekoliko osoba zbog napada kod Knina

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Goran

    da kako da ne inače ste poznati kao narod moreplovaca.

  • Petra

    Znaci Europejci ugnjetavaju manjinu u lepoj njihovoj?Kakav standard od jednog tako mladog"poretka"europsjskog?A,da to im je u krvi,genima.

  • Дејан Младеновић

    А шта држава Србија ради по том питању?) Јер у усташкистану напади на Србе су свакодневница, никада ниједан кривац напада на Србе није осуђен ни чак новчаном казном!!Недужан капетан Драган Васиљковић чами у усташкој самици ни крив ни дужанШта ради Србија по овом питању

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima