• 44

Vesić razočaran razgovorima vlasti i opozicije: Očekivao sam više konstruktivnosti od njih

Zamenik gradonačelnika je rekao da ga napuštanje razgovora od strane jednog dela Saveza za Srbiju nije iznenadilo

  • 44

Član Predsedništva SNS Goran Vesić izjavio je da je razočaran razgovorima vlasti i opozicije, jer je očekivao više konstruktivnosti i pametnijih predloga od strane predstavnika opozicionara.

Kaže da ga napuštanje razgovora od strane jednog dela Saveza za Srbiju nije iznenadilo.

- Očekivao sam da će da naprave predstavu i da su došli da bi u nekom trenutku napustili sastanak. Oni, bliski (Draganu) Đilasu, čekali su samo trenutak da izađu, a njihov problem je što drugi deo te njihove koalicije nije napustio sastanak - rekao je Vesić za "Alo".

Zoran Lutovac i Nebojša Zelenović ostali su na sastanku, a Vesić navodi da su bili "konstruktivniji iako se nismo slagali".

FPN, sastanak opozicije i vlasti

Foto: Marko Jovanović

Na pitanje da li misli da li će DS izaći na izbore, funkcioner SNS ističe da ne zna šta će oni da urade, ali da zna da političke stranke koje ne učestvuju na izborima same sebe osuđuju na propast.

- Bojkot je potreban samo Đilasu, jer nema stranku, nema ni organizaciju, ni ljude i nema ni potrebe da izađe na izbore na kojima bi se videla prava njegova snaga. Njegov plan je da natera sve one koji imaju stranke da ne izađu na izbore jer tada nemaju ni poslanike, ni odbornike a ni prihode od države i onda svi zavise od njega, jer on ima para. Plan mu je da svaka stranka zavisi od njegove crkavice kao što danas daje platu Bošku Obradoviću, Zoranu Lutovcu, Nikoli Jovanoviću - rekao je Vesić.

Jer tako je, navodi on, Ðilas neprikosnoveni lider o čemu sanja već dve godine, pa se nada da će tako biti u prilici da sedne i pregovara sa Vučićem.

- Zato priča o bojkotu izbora koji nisu ni raspisani. Tako može da bojkotuje i izbor za Mis Univerzuma - kaže Vesić.

Podseća da je bio u DS kada je stranku vodio Zoran Đinđić, koji, kako navodi, nije slušao ničija naređenja i da se ne mogu poredite Đinđić i Lutovac koji, kako napominje, radi za platu kod Đilasa.

Zoran Đinđić, Djindjic

Foto: Tanjug/Dragan Antonic

- Đinđić je vodio politiku u interesu političke oraganizacije koju predstavlja i uspeo da organizuje poraz Slobodana Miloševića na izborima, što je veoma važno. Milošević je izgubio vlast na izborima, a ne na ulici - kazao je Vesić.

Ističe da se zaboravlja da je 5. oktobar bio odbrana izbornih rezultata, zato što ljudi koji sada pričaju o tome u opoziciji, 5. oktobra politički nisu postojali.

- Đilas je tada odbio da radi kampanju za Otpor, imate svedoke iz Otpora koji će vam to reći. I u to vreme je trgovao sekundama sa RTS-om, i u vreme Miloševića i posle Miloševića. Peti oktobar je bio odbrana izbornih rezultata, kao što su i zimske demonstracije 1997. bile odbrana izbornih rezultata jer se tada izašlo na izbore - naveo je zamenik gradonačelnika.

Naglašava da je SNS uvek spremna za izbore.

- Mi smo stranka koja je u stalnoj izbornoj kampanji, jer kada ste na vlasti morate da budete stalno u narodu, pošto ono čime se preporučujete biračima je ispunjavanje izbornih obećanja - poručio je on.

SNS GO SEDNICA

Foto: Tanjug/Zoran Zestic

U kojoj će formaciji SNS izaći na izbore, dodaje, odlučiće Glavni odbor SNS.

- Do sada smo pravili koalicije zato što politika koju vodi SNS nije stranačka, to je narodna politika koju predstavlja naš predsednik Aleksandar Vučić, a za ostvarenje takve politike potrebna je najšira podrška i javnih ličnosti, i nevladinih organizacija i drugih političkih stranaka, bez obzira koliko su one velike ili male. Do sada je bilo tako, da li će takva odluka biti doneta kada budu raspisani izbori, videćemo - rekao je Vesić.

Na konstataciju da je svaka javna ličnost, koja je pohvalila neki od poteza vlasti, kritikovana na društvenim mrežama, Vesić podseća da su "kroz tu harangu" prošli Nenad Jezdić, Željko Joksimović, Miki Manojlović, Goran Bregović, Bule Goncić, Branko Kockica, Leontina Vukomanović...

- Svako ima pravo da kaže za koga je. Kao što većina javnih ličnosti jeste za Aleksandra Vučića, tako neke druge javne ličnosti mogu da kažu za neke druge i niko im to pravo ne spori. Evo recimo Goran Marković je jedan od najvećih protivnika Aleksandra Vučića, ubi se radeći na RTS-u. Da li mu to neko brani? Da li mu neko brani da bude protiv Aleksandra Vučića? Ne! Đilasova strategija je da svaku javnu ličnost do te mere zaplaši da ne sme da podrži Vučića. Zato uostalom služe i njegovi mediji, ali kontent koji proizvodi - kazao je Vesić.

Povodom otkrića da ga je Boris Tadić prisluškivao, Vesić kaže da ga je Tadić smatrao jednim od svojih najvećih neprijatelja.

- Ja sam se povukao iz DS-a kada je on izabran za predsednika. O njemu mislim sve najgore, verovatno kao i on o meni. Nisam znao da je išao toliko daleko da me prisluškuje, ali me od njega ništa ne čudi. Koristio je to što navijam za Crvenu zvezdu pa su me svrstali da sam huligan među navijačima, pošto se Vučić čuo samnom često, jer smo prijatelji još sa fakulteta. Onda su napravili tu vezu da preko mene prisluškuju Vučića - naveo je Vesić.

- Uradili su to glupo, ali šta drugo da očekujete od Tadića i njegovih policajaca - rekao je Vesić i zaključio:

- Za mene je ta priča završena, a Tadić je dovoljno kažnjen što je beznačajan.

Video: Goran Vesić o trećem sastanku vlasti i opozicije

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Ljubiša

    Pa,SzS...čitaj Djilas...interesuje samo REM.Sad će prvenstvo u košarci a Djilas treba da proda pravo na prenos utakmica RTS-u,bez obzira što RTS kao nacionalna tv.ima eksluzivno pravo na prenos.Dakle REM I RTS,i ''igra'' može da počne.

  • Mileta

    Znači da dogovora neće biti ili opet novi uslovi.

  • ceca

    Djilas vrsi pritisak na deo opozicije koji ne zeli da bojkotuje izbore

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima