Zašto Kolinda ćuti o prebijanju Srba? Dačić: "Možda bi uzela motku i tukla decu koja gledaju Zvezdu"

Stvaraju antisrpsko raspoloženje u Hrvatskoj, što rezultira napadima na Srbe - izjavio je Ivica Dačić

  • 45

Hrvatskom ministarstvu spoljnih poslova bolje bi bilo da se pozabave time što njihova predsednica sramno ćuti posle prebijanja Srba u Uzdolju i Đevrskama, poručio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

- Ili bi možda i ona dohvatila motku da tuče decu u kafiću koja gledaju Zvezdu pošto se nedavno pohvalila da joj je žao što za vreme "Oluje" nije uzela pušku da valjda puca u svoje građane - Srbe - komentarisao je saopštenje ministarstva iz Hrvatske u kojem su kritikovali način na koji je predsednik Aleksandar Vučić govorio o napadu na Srbe u Kninu.

- Stvaraju antisrpsko raspoloženje u Hrvatskoj, što rezultira napadima na Srbe. Licemerno zvuče njihova zalaganje za prava Hrvata u Srbiji u situaciji kada se Srbi napadaju zato što gledaju prenos utakmice Crvene zvezde. To se u Srbiji nikad ne bi desilo, niti bi predsednik Srbije ćutao na takve napade. Predsednik Vučić se iskreno zalaže za unapređenje dobrih odnosa sa Zagrebom, ali oni svakim danom pokazuju da im do toga nije stalo i da se stalno vraćaju u prošlost - rekao je Dačić.

Inače, Vučić je u subotu poručio da ne razume kada Hrvati govore o velikosprskoj agresiji kada je broj žrtava dva naroda neuporediv (posebno u Drugom svetskom ratu) i pitao da li Srbija stalno treba da govori da se u Jasenovcu desio genocid.

VIDEO: Stefanović o provokacijama zvaničnog Zagreba

(Telegraf.rs/Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RSK

    25. avgust 2019 | 18:18

    Nikad ne zaboraviti, nikad oprostiti

  • 👩🏼‍🔬👩🏼‍💻👩🏼‍🏫

    25. avgust 2019 | 17:49

    Kako bi se proveo neko ko bi gledao utakmicu Hajduka na Mokroj gori?

  • Hr wc eu

    25. avgust 2019 | 17:38

    Kolinda dokazani srbomrzac, potomak genocidaša i zločinaca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA