Vučić sa delegacijom Koordinacije srpskih udruženja porodica nestalih, ubijenih i poginulih lica

Članovi delegacije zatražili su veće angažovanje države kada su u pitanju prava porodica nestalih, ubijenih i poginulih lica, uključujući materijalnu i nematerijalnu pomoć

  • 0
Aleksandar Vucic Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa delegacijom Koordinacije srpskih udruženja porodica nestalih, ubijenih i poginulih lica sa prostora bivše Jugoslavije.

Članovi delegacije zatražili su veće angažovanje države kada su u pitanju prava porodica nestalih, ubijenih i poginulih lica, uključujući materijalnu i nematerijalnu pomoć.

Aleksandar Vucic Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Oni su ukazali na jedan sve negativniji odnos nadležnih organa na prostoru bivše Jugoslavije u pronalaženju posmrtnih ostataka lica srpske nacionalnosti i tražili podršku u donošenju zakona o nestalim licima.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić podržao je zahteve delegacije da se u rešavanje ovog problema uključe i drugi državni organi, istakavši da su država Srbija i on lično nezadovoljni dinamikom pronalaženja nestalih lica.

Aleksandar Vucic Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Na današnji dan registrovano je 10.167 nestalih lica na teritoriji bivše Jugoslavije, od kojih je jedna trećina srpske nacionalnosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA