≫ 

Biće još zemalja koje će povući odluku o priznanju Kosova! Dačić: Ovo je cilj Srbije do kraja godine

Petnaest zemlja koje su povuke odluku o priznanju Kosova čine osam odsto ukupnih glasova u UN - rekao je Dačić

  • 7

Naš cilj je da stvorimo što bolju poziciju u razgovorima o budućnosti KiM i do kraja godine spustimo broj zemlja koje su priznale Kosovo ispod polovine članica UN, rekao je danas šef srpske diplomatije Ivica Dačić u Parlamentu.

- Petnaest zemlja koje su povuke odluku o priznanju Kosova čine osam odsto ukupnih glasova u UN - rekao je Dačić i dodao da će biti još zemalja koje će da povuku odluku.

U tom je smislu poručio i da svi treba da budu uvereni da Kosovo nema šanse da uđe u Interpol.

- Nemojte da se brukate. To sam im na vreme rekao - naveo je.

Tih 15 zemalja ima 2,2 miliona kvadratnih kilometara i 70 miliona stanovnika, što je 25 puta veća površina od Srbije, a sigurno 8, 9 i 10 puta po broju stanovnika, kazao je Dačić i dodao da Beograd neće stati sa diplomatskom ofanzivom uprkos tome što nam kažu da moramo da stanemo.

- Oni moraju da ukinu takse, a to nema nikave veze, tačno je da oni moraju da formiraju ZSO i ukinu takse da bi se nastavio dijalog - primetio je.

Dačić je podsetio da je u Helsinkiju na sastanku predstavnike EU pitao da li će prestati da lobiraju za Kosovo, ali da svi ćute.

VIDEO: Ko je sve povukao priznanje Kosova i da li će se trend nastaviti?

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA