≫ 

Srpska lista predala kandidaturu za vanredne parlamentarne izbore na Kosovu (FOTO) (VIDEO)

Rakić je rekao da je odluka o učešću na prevremenim parlamentarnim izborima doneta nakon konsultacije koje je SL imala sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem

  • 43

Srpska lista (SL) predala je listu kandidata za poslanike na prevremenim izborima na Kosovu. Na listi se nalazi 17 imena.

Delegacija Srpske liste predvođena predsednikom Goranom Rakićem predala je danas, u prostorijama Centralne izborne komisije u Prištini, listu kandidata sa kojom će učestvovati na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima.

- Nakon konsultacija sa našim predsednikom Aleksandrom Vučićem, ali i svesni činjenice da uvek i na svakom mestu moramo braniti interese srpskog naroda, danas smo predali listu kandidata za vanredne parlamentarne izbore - rekao je u Prištini Goran Rakić.

On je naglasio da će Srpska lista i na ovim izborima “kandidovati program koji garantuje opstanak srpskog naroda i konkretne rezultate rada svih članova”.

Kandidati Srpske liste Lista kandidata SL - Foto: Telegraf.rs

- Sa ponosom i na ovim izborima izlazimo uz podršku države Srbije i predsednika Vučića, uz istovremene napade onih kojima Srbija očigledno nije otadžbina – rekao je Rakić.

On je pozdravio odluku Građanske inicijative SDP koja je odlučila da učestvuje na zajedničkoj listi sa Srpskom i rekao da je poziv otvoren i svim ostalim partijama koje žele jedinstveno da se bore za interese Srba i ostalih manjinskih zajednica na Kosovu.

Na pitanje albanskih novinara "kako je na listi i Ivan Todosijević" protiv kojeg se vodi sudski postupak, predsednik Srpske liste je rekao da „jedino Srbi na Kosovu i Metohiji moraju da dokazuju svoju nevinost, umesto da tužilaštvo dokazuje krivicu“.

- Možda postoji neki proces, ali Ivan Todosijević je nevin i on je na listi kandidata za poslanika u Skupštini - zaključio je Rakić.

Povodom spekulacija da Milan Radoičić ne obavlja više funkciju potpredsednika Srpske liste, Goran Rakić je rekao da su stranački organa i članovi Srpske liste "zapravo želelli da Radiočić preuzme čelnu poziciju u stranci".

- Na poslednjem sastanku su moj predlog da Milan Radoičić preuzme mesto predsednika stranke podržali svi članovi, ali je on to odbio i rekao da će se sa mesta potpredsednika i dalje boriti i biće stub opstanka srpskog naroda na ovim prostorima - rekao je Rakić.

Srpsku listu na vanrednim izborima za kosovski parlament predstavljaće 17 kandidata, a osim nosioca liste Igora Simića tu si i Zoran Mojsilović, Miljana Nikolić, Jasmina Dedić i Ksenija Božović iz severne Mitrovice, zatim Ivan Todosijević i Mirjana Nikolić iz Zvečana, Ljubinko Karadžić i Milan Joksimović iz Gračanice, Slavko Simić iz Leposavića, Miloš Perović iz Zubinog Potoka, Branislav Nikolić iz Štrpca, Milan Kostić iz Vučitrna, Vinka Radosavljević iz Kline, Božo Stojanović iz Kamenice i Svetislav Jokić iz Istoka.

Pre Srpske liste, listu kandidata je predala i Ujedinjena romska partija Kosova.

Danas u ponoć je ističe rok za predaju lista kandidata za poslanike u CIK-u.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bobi

    6. septembar 2019 | 17:00

    Oduzeti im dokumenta Srbije pa neka dolaze sa siptarskim pasosima.

  • arigo

    6. septembar 2019 | 15:28

    Izlaskom na izbore priznajete lažnu državu, uspostavljenu agresijom na Srbiju.

  • Tron

    6. septembar 2019 | 21:50

    Drago mi je da je na listi Ksenija Bozovic.Podrska!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA