≫ 

Jovanović najavio krivične prijave, Vesić odgovara: Da postoji delo za glupost on bio na doživotnoj

Šef odborničke grupe SzS i zamenik gradonačelnika Beograda ušli su u polemiku u vezi sa autobusima GSP-a

  • 16
Nikola Jovanović i Goran Vesić Foto: Tanjug/Tanja Valič/Filip Krainčanić

Odbornička grupa Savez za Srbiju u Skupštini Beograda saopštila je da osuđuje odbijanje gradske vlasti i vladajuće većine da nalože hitni pregled novonabavljenih turskih autobusa marke BMC, čime, kako su rekli, "pokazuju grub nehat prema bezbednosti Beograđana i političku neodgovornost najvećeg stepena", izjavio je danas šef te odborničke grupe i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović. Zamenik gradonačelnika Goran Vesić odgovorio mu je, putem Fejsbuka, gde je poručio "da postoji delo za glupost Jovanović bio na doživotnoj".

Šef odborničke grupe SzS, Nikola Jovnaović, poručio je danas da ova grupa "najoštrije osuđuje odbijanje gradske vlasti i vladajuće većine da nalože hitni pregled novonabavljenih turskih autobusa marke BMC".

- U odgovoru vladajuće većine na naš zahtev nije demantovana nijedna činjenica koju smo naveli: da je rok za proizvodnju 70 autobusa bio samo dva meseca, što izaziva osnovanu sumnju da je tender namešten za turskog proizvođača BMC, kao i da je upravo u takvom BMC autobusu otkazao sistem i dogodila se "uberturaža" - naveo je Jovanović.

Nikola Jovanovic , SKUPSTINA SEDNICA POCETAK FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC

- Nismo dobili odgovor na pitanja odakle turskoj kompaniji BMC gotovi autobusi i zašto je jedan od tih autobusa proizveo lančani sudar u Beogradu - dodao je on i naveo da odbornička grupa Savez za Srbiju ne tvrdi unapred da su svi BMC autobusi neispravni, ali smatra da je usled ovih okolnosti dužnost gradske vlasti da ih pregledaju i da eliminišu bilo kakav rizik po Beograđane.

- Ukoliko se to ne desi u narednih nedelju dana, podnećemo krivične prijave protiv zamenika gradonačelnika Gorana Vesića i gradskog sekretara za javni prevoz Jovice Vasiljevića zbog osnovane sumnje da su izvršena dela ugrožavanje javnog saobraćaja, nesavesno vršenje nadzora nad javnim saobraćajem i zloupotreba službenog položaja - istakao je Jovanović.

Zamenik gradonačelnika, Goran Vesić, reagovao je na ovu izjavu i Jovanoviću uputio odgovor putem Fejsbuka.

- Kada bi postojalo krivično delo za glupost Đilasov plaćenik Nikola Jovanović bio bi na doživotnoj robiji. Za krivično delo pokvarenost, nanošenje štete Srbiji u međunarodnoj zajednici kandidat je predsednik njegove partije Vuk Jeremić. To upravo njih dvojica rade - naveo je on u objavi.

- Što se tiče odgovornosti svako od nas je odgovoran za svoje postupke. Kada ste vlast morate da budete spremni na pitanja. Uvek ću rado da govorim o tome kako je vlast u Beogradu, izabrana na izborima, promenila naš grad izgradila Beograd na vodi, obilaznicu oko grada, Trg Republike, Slaviji, skoro 500 fasada, Kosančićev venac... A glupi Jovanović i njegov šef, pokvareni Jeremić su uspeli nešto što niko nije da budu odgovorni i da odgovaraju na pitanja dok su opozicija!? Recimo na pitanja o belosvetslom kriminalcu Patriku Hou koji leži u američkom zatvoru koji je bio poslovni partner Jeremića, a koga je Jovanović vodio po restoranima jer je glup da radi bilo šta ozbiljnije.

Očigledno je Jeremiću nestalo novca pa je odlučio da reketira Tursku pa zato napada na jednu od najuglednijih turskih kompanija. Tako oni rade. Nije srećan zato što naša država ima sjajne odnose sa predsednikom Erdoganom pa bi da uradi ono što najbolje zna - nešto da pokvari. Verujem da će ugledna turska kompanija koja samo u Istanbulu ima hiljadu autobusa naći način da zaštiti svoj ugled i da na sudu nađe zaštitu od prevaranata koji i saobraćajnu nesreću koriste kako bi širili paniku i lažne vesti. Jer njihova politika je što gore za građane - to bolje za njih - napisao je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bole

    6. septembar 2019 | 23:24

    Odakle izmigolji ovaj jovanovic?

  • Mario

    6. septembar 2019 | 23:36

    Da je stvarno bilo nekakvih nesreća ili nezgoda sa autobusima svi mediji bi to obelodanili na naslovnicama, ne bi se sigurno čekalo to da nam neki Jovanović javi.

  • Željko85

    6. septembar 2019 | 23:35

    Jovanovića ima u medijima samo kad se žali na nešto, uglavnom na vlast, i uglavnom bez ikakvih dokaza.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA