Jovanović: "Predizborna vlada je izlaz iz krize"

- Ne interesuje me da budem deo te vlade, niti se ovde radi o privatnim ambicijama, kako neki zamišljaju i za šta me optužuju - objašnjava Jovanović

  • 25

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović kaže da ideja o predizbornoj vladi, koju je predložio, nije način da postane deo vlasti, već jedini izlaz iz krize, kako se od kampanje ne bi pravio "front".

- Ne interesuje me da budem deo te vlade, niti se ovde radi o privatnim ambicijama, kako neki zamišljaju i za šta me optužuju. Predizborna vlada je jedini izlaz iz krize u kojoj se nalazimo i poslednja šansa da u izbore uđemo sa atmosferom koja bar malo liči na normalnu, i da iz tih izbora izađemo bez novih ožiljaka - objašnjava Jovanović, saopštila je LDP.

On je rekao i da ga zanima šta o njegovoj ideji misle Dragan Đilas, Demokratska stranka, Dveri i da li razumeju šta će se destiti u proleće naredne godine "ako odbijemo da sami sebi pomognemo".

Od predsednika Vučića, kako kaže, očekuje da ne odbija svaki predlog i da se ne ponaša kao predsednik jedne od stranaka koja ide na izbore, a ostavlja ostatak društva.

Jovanović kaže da neće odustati od ove inicijative, jer mu je jasno šta će se desiti dok svi oko njega razmišljaju o rejtinzima, svojim partijama, taktikama, spletkama...

- Nikada nisam bio deo tog društva niti me danas zanima, kako oni kažu, da bez glasova dođem na vlast, pošto ti isti samo na taj način razumeju politiku i odnose u njoj - naveo je Jovanović dodajući da ga interesuje da se dogovore oko elementarnih stvari u narednim mesecima i da "ne prave od kampanje front".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djape ja

    7. septembar 2019 | 15:50

    Jel to onaj čeda što ima podršku 0,000000000000000001% glasaca.

  • Jakol

    7. septembar 2019 | 16:26

    Pa kako drugacije da dodjete na vlast !?

  • Partizan pa Bog

    7. septembar 2019 | 15:54

    U Srbiji nema krrize vlast dobro radi i to pokazuje svakodnevno . Kriza je u glavi opozicije koja nesme na izbore plase se da nece preci cenzus . Vecina iz stranaka iz opozicije ce otici u politicki zaborav neki u zaborav neki po zasluzi u parlament a neki ce po zasluzi u prdekanu .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA