≫ 

Medvedev 20. oktobra u Beogradu?

"Dolazak Medvedeva u Srbiju bila bi dobra prilika da ruski premiijer i srpski državni vrh razmotre sva pitanja od interesa za saradnju dve države"

  • 5

Ruski premijer Dmitrij Medvedev mogao bi da bude gost na obeležavanju 75. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, u kome su učestvovale i jedinice sovjetske Crvene armije, pišu "Večernje novosti".

List u sutrašnjem broju podseća da je mogućnost da Srbija uskoro bude domaćin još jednom visokom ruskom zvaničniku najavio je za vikend predsednik Aleksandar Vučić posle razgovora s ruskim ambasadorom Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

"Novosti", međutim, navode da poseta ruskog zvaničnika još nije potvrđena i dodaju da , prema njihovim informacijama, postoji mogućnost da dolazak Medvedeva "ne bude tačno na Dan oslobođenja, već možda neki dan kasnije kako bi se povezala dva važna datuma - 20. oktobar i dan kada je Beograd oslobođen u Prvom svetskom ratu, 1. novembar.

- Dolazak Medvedeva u Srbiju bila bi dobra prilika da ruski premiijer i srpski državni vrh razmotre sva pitanja od interesa za saradnju dve države, od političkih, privrednih do vojnotehničkih - ocenjuje beogradski dnevnik.

Medvedev je, podseća još list, pre 10 godina već u Srbiji, tada kao predsednik Rusije, kada se obeležavala 65. godišnjica oslobođenja Beograda.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    9. septembar 2019 | 06:23

    Dolazak Medvedeva u Srbiju bila bi dobra prilika da ruski premiijer i srpski državni vrh razmotre sva pitanja ulaska Srbije u vojno-ekonomski ODKB savez kao i razmestanje Ruskih vojnih baza po celoj Srbiji i na Nato EU vojno okupiranoj juznoj Srbiji Kosovo i Metohiji,sve drugo bi bilo mlacenje prazne slame od strane vlade Srbije. NATO EU sa vojskom od 1999 .2019 i jos uvek vojno okupiranoj juznoj Srbiji Kosovo i Metohiji.KRAJNJE VREME JE DA SE OKUPATOR KAO I ALBANSKA OVK TRAJNO PROTERA ILI UNISTI SA SRPSKE TERITORIJE !

  • Bojan

    9. septembar 2019 | 01:09

    Da li cemo da organizujemo Paradu ?

  • Aca

    9. septembar 2019 | 08:56

    Ziv bio ljudio braco rusi uvek ste dobro dosli srbi su uz vas i nasa vlast!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA