• 55

"Vojska Kosova" u Albaniji vežba sa Crnogorcima, Hrvatima i Makedoncima: Evo šta je cilj (VIDEO)

U ovoj vežbi učestvuje 12 zemalja - Albanija, SAD, Velika Britanija, Nemačka, Italija, Turska, Hrvatska, Poljska, Bugarska, Crna Gora, tzv. Kosovo i Severna Makedonija

  • 55

Pripadnici tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga , odnosno "Vojske Kosova", među kojima je brigada za brzo reagovanje, pešadijski vod, terensko osoblje, komanda za doktrinu i obuku sa nadzornim posmatračima, pridružili su se vežbi "Albanin Effort19", koja se izvodi u vojnoj bazi u Biza u Albaniji.

U ovoj vežbi učestvuje 12 zemalja - Albanija, SAD, Velika Britanija, Nemačka, Italija, Turska, Hrvatska, Poljska, Bugarska, Crna Gora, tzv. Kosovo i Severna Makedonija.

KBS u zajedničkoj vežbi

Vojna baza u Albaniji - Foto: Printscreen/YT Ministria e Mbrojtjes

Tzv. Kosovske bezbednosne snage u ovoj multinacionalnoj vežbi, imaju za cilj da povećaju saradnju sa partnerskim jedinicama, profesionalni razvoj i testiranje vojnih veština donošenja odluka u multinacionalnom okruženju, kako bi se testirale mogućnosti zajedničke intervencije u doba krize.

(Telegraf.rs/rtklive)

Komentari

  • OMG-WTF

    Divno.... USA i njene ovce!!! Vežbaju. A kad bih došlo do pravog konflikta, podviki bi rep.

  • spartanac80

    siptari i crnogorci to ti dodje isto!!!

  • Hogar

    Čuveni Predrag Bošković ministar odbrane Crne Gore. Po zanimanju truleks. Bio je ministar svega, od socijale do prosvete, pokrao rudnik u Pljevljima, pa stvorio ŽRK Budućnost, simbol nezavisnosti. Rođak Danice Drašković koji je nekada srbovao tako da se od njega nije moglo živeti u Studenjaku. Novčanik obraz, kao i svi Milogorci.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima