Dačić sa šefom UNHCR-a: U fokusu razgovora predstojeća Generalna skupština Ujedinjenih nacija (FOTO)

Posebna pažnja je posvećena pripremama za generalnu debatu predstojećeg 74. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija

  • 2
SRBIJA UNHCR Foto: Tanjug/Ognjen Stevanovic

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas v. d. šefa Kancelarije UN i šefa Kancelarije Visokog komesara za izbeglice (UNHCR) u Beogradu Hansa Fridriha Šodera sa saradnicima.

Šoder je obavestio našu stranu o stanju i razvoju nacionalnih i regionalnih programa za čiju implementaciju u Srbiji su zaduženi UN i UNHCR.

Posebna pažnja je posvećena pripremama za generalnu debatu predstojećeg 74. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, koje počinje 24. septembra u Njujorku, pripremama za 70. zasedanje Izvršnog komiteta UNHCR, koje počinje 7. oktobra u Ženevi, kao i pripremama za prvi Globalni forum o izbeglicama, koji počinje 17. decembra u Ženevi.

SRBIJA UNHCR Hans Fridrih Šoder i Ivica Dačić - Foto: Tanjug/Ognjen Stevanovic

Šef diplomatije se zahvalio na pruženim informacijama i najavio da će naša delegacija, na čijem čelu će biti predsednik Vučić, uzeti aktivno učešće na generalnoj debati u Njujorku.

Podržavši rad Kancelarije, izrazio je nadu u nastavak pomoći i podrške koju UNHCR kontinuirano pruža našim nadležnim organima u vezi sa izbeglicama sa prostora bivše Jugoslavije sa boravištem u Srbiji, kao i sa 200.000 interno raseljenih lica sa KiM, odnosno u izbegličkoj i migrantskoj krizi, navodi se u saopštenju MSP.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad Vujicic

    10. septembar 2019 | 15:47

    Ruske vojne baze sa nuklearnim oruzjem i S500 hitno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA