Ruski ambasador "udario" na Trampovog specijalca za Balkan: "Palmer dovodi javnost u zabludu"

Jedino, na šta se poziva Metju Palmer, jesu, kaže Bocan Harčenko, neosnovane optužbe na račun Rusije koja je navodno pokušala da organizuje ''državni udar'' u Crnoj Gori

  • 8
Metju Palmer i Aleksandar Bocan Harčenko

Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić/Zoran Stanic

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan Harčenko ocenio je danas da izjava specijalnog izaslanika državnog sekretara SAD za Zapadni Balkan Metju Palmera, da "Rusija želi da Balkan postane nestabilan region", dovodi javnost u zabludu i "izaziva potištenost".

Bocan Harčenko je bio ironičan, pa je napisao da su "verovatno obeležja podrške stabilnosti vojna agresija protiv suverene zemlje, ubistva ljudi, rušenje infrastrukture, zasipanje štetnim uranijumom, ili rasparčavanje država, razdvajanje naroda koji su živeli u istoj zajednici, ili nametanje protiv volje i uprkos odlukama zakonodavaca i vlada izbora u korist clanstva u NATO-u, Ili glorifikovanje zlikovaca i ''zbacivanje'' patriota i heroja, falsifikovanje istorije".

Jedino, na šta se poziva Metju Palmer, jesu, kaže Bocan Harčenko, neosnovane optužbe na račun Rusije koja je navodno pokušala da organizuje ''državni udar'' u Crnoj Gori.

- Uzgred, strategija Vašingtona za jačanje stabilnosti putem protivustavnih državnih udara i uplitanja u unutrašnje poslove je očigledna i opštepoznata - naveo je ambasador Rusije.

On je ocenio da Palmerov komentar "nije u skladu ni sa običnom zdravom logikom", upitavši zašto su nestabilnost i nepoverenje potrebni Rusiji, čije vodeće kompanije, zajedno sa Srbijom, realizuju velike, savremene, dugorocne projekte.

- Da, još se Metju Palmer žali na ''nerede'' koji su u interesu Rusije. Slažemo se: nama, a i mnogim drugim, naravno, ne odgovara ''red'', ako se radi o ''redu'' koji je uspostavila spolja samo jedna zemlja. Da se setimo toga da SAD pokazuju da igraju čak odlučujuću ulogu u pitanju prijema u EU - izjavio je Bocan Harčenko.

Ruski ambasador je primetio i da je Palmer vrlo direktan i da je rekao da "Rusija pravi probleme".

- Stvarno, bilo bi bolje da ne bi niko ''pravio probleme'' za predstavnike ''demokratije'' i ''slobodnog tržišta''. Ni pristalice drugog mišljenja, drugih vrednosti, tradicija, kultura, niti ekonomski konkurenti - zaključio je Bocan Harčenko.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA