• 1

To je gomila fraza, alibi za bojkot: Đukanović o zahtevima opozicije

Četrdeset i dva zahteva stručnog tima su nešto o čemu ne treba da se razgovara, to je besmisleno, gomila fraza. O predlozima Crte, Transparentnosti i CeSID-a hoćemo da razgovaramo - kazao je Đukanović

  • 1

Funkcioner SNS Vladimir Đukanović rekao je danas da su zahtevi opozicije vezani za izborne uslove ''gomila fraza'' i da je to alibi da bojkotuju izbore.

- Četrdeset i dva zahteva stručnog tima su nešto o čemu ne treba da se razgovara, to je besmisleno, gomila fraza. O predlozima Crte, Transparentnosti i CeSID-a hoćemo da razgovaramo - kazao je Đukanović za N1.

Kako je rekao, pravo svake stranke je da se odluči za bojkot i dodaje da su zahtevi koje su postavili na okruglom stolu besmisleni.

- Da se smene članovi REM-a. Kako ja da smenim nekoga koga je SPC predložila? Ne možete da ih smenite, imate član 16. u kome se kaže neophodno je pribaviti mišljenje svih članova Saveta pa tek onda razrešenje - kazao je Ðukanović i dodao da ne postoji zakonska mogućnost za tako nešto.

- Ovo su alibi zahtevi da bi mogli da kažu idemo u bojkot. Traže da Vučić ne ide u kampanju. Pa gde to ima - rekao je on.

Za birački spisak je naveo da je vlast 2011. pocela reviziju i da je spisak "nikad bolji i sređeniji".

- Imali ste profesore pravnog fakulteta koji su rekli da su to besmisleni zahtevi. Oni koji su potpisali našu listu su protiv toga. Tih 42 zahteva su budalaština. O predlozima Crte, Cesida, Transparentnosti hocemo da pricamo, ima racionalnih predloga. PSG je dao jedan papir, ima stvari koje su neracionalne, ima stvari koje su konkretne i o kojima možemo da pričamo - napomenuo je Ðukanović.

FPN, sastanak opozicije i vlasti

Đukanović na okruglom stolu - Foto: Marko Jovanović

On je rekao da je delegacija SNS-a na okrugli sto otišla u dobroj veri da može da se psotigne dogovor.

- Davali su neracionalne zahteve, mi ih pozivamo da se vrate da pricamo, probajte da uobličite zakonske okvire, znate da to ne može, vi to namerno tako stavite da ne biste izašli na izbore - dodao je on.

Govoreci o prostoru koji vladajuća stranka dobija u medijima, Đukanovic je rekao da se zalaže da SNS u kampanji ne bude u medijima i da se vreme da opoziciji.

- Ako treba jedino na tv duele da idemo ako nas pozovu. Da se sve vreme sveta da njima. 2012. niste imali ovoliko privatnih medija, imali ste Studio b koji je bio gradska televizija, a SNS koja je pobedila u Zemunu i Voždovcu, Đilas je zabranio da se pojavimo na gradskoj televiziji - kazao je Ðukanović.

Dodao je da na uređivačku politiku privatnih televizija ne može a se utiče, ali da ih on često moli da što više zovu opoziciju.

- Nama odgovara, kad vidim Boška Obradovića nama rejting skoči pet odsto. To bi bilo fantastično za nas, preklinjem RTS da ih zove što više - kazao je Ðukanović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • PETAR 1

    Kakva amerika mi smo sa njima egal, kod njih glumac moze da postane predsednik, a kod nas radiski voditelj vrstan politicar.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima