• 17

"Kosovo mora da shvati, Srbija ga neće priznati bez ičega za uzvrat": Pacoli za odustajanje od taksi

- U međuvremenu, Srbija mora da zaustavi svoju kampanju za nepriznavanje - rekao je Pacoli

  • 17

Odlazeći ministar spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija Bedžet Pacoli izjavio je da bi Priština mogla da odustane od takse na srpsku robu, pod uslovom da Beograd zaustavi svoju kampanju za povlačenje priznanja tzv. Kosova.

Za to vreme dijaloga bi trebalo da bude, a Priština bi mogla da obnovi takse ukoliko nema konkretnih rezultata.

- U međuvremenu, Srbija mora da zaustavi svoju kampanju za nepriznavanje, što je protivno duhu dijaloga i Briselskom sporazumu iz 2013. godine - rekao je Pacoli za američki portal Axious, prenosi Kosovo onlajn.

Kako je rekao, to bi značilo da moraju da se poštuju prethodni sporazumi i da "uzme u obzir Kosovo kao država sa vlastitim granicama i ustavom".

Istovremeno on je rekao da tzv. Kosovo mora da shvati da ga "Srbija neće priznati u potpunosti bez ičega zauzvrat ".

Pacoli je optužio Rusiju da pomaže Srbiji u nastojanju da ubedi afričke države da povuku diplomatsko priznanje Kosova, a da je cilj da ukupan broj zemalja koje priznaju Kosovo padne ispod 97, ili polovine članstva u UN.

Kako je rekao, posebno veliku buku izazvala je izjava srpskog ministra spoljnih poslova Ivice Dačića da je Centralnoafrička Republika (CAR) povukla svoje priznanje Kosova.

- To je deo kampanje u kojoj Srbija sastavlja diplomatska pisma i pokušava da ubedi zvaničnike da ih potpišu bez prolaska kroz procedure - rekao je Pacoli.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Balkan

    Gospodine Pacoli ne bih se slozio sa vama da je Kosovo drzava jer Rezolucija 1244 i dalje vazi i vi niste drzava a ni Amerika nije svet, a sto se Briselskog sporazuma tice pa to cemo da vidimo da li vazi ili ne vazi. Ziveli

  • Tata

    Siptar mora da shvati, Kosovo nikad necemo priznati!!!

  • igor

    Nikad odustati sa lobiranjem I borbom, da sto više država povuče priznanje nikad!!!! krenulo nas je na tom planu i sve više i više država shvata u čemu je problem, siguran sam da bi to uradilo još mnogo zemalja da nisu ucenjeni od strane amerike i direktno EU

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima