≫ 

Održan prvi sastanak vladine radne grupe za saradnju sa OEBS-om o izbornom procesu: Ovo su zaključci

Članovi Radne grupe, kojom predsedava potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović, sagledali su šta je moguće u kratkom roku unaprediti

  • 0

Radna grupa za saradnju sa Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) i Kancelarijom za demokratske institucije i ljudska prava, održala je prvi sastanak na kojem su analizirane preporuke OEBS-a za unapređenje izbornog procesa u Republici Srbiji.

Članovi Radne grupe, kojom predsedava potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović, sagledali su šta je moguće u kratkom roku unaprediti, kako bi građani imali još bolji izborni proces.

Tokom sastanka Radne grupe zaključeno je i da je Vlada Srbije dosta toga uradila u prethodnom periodu, pre svega kada je reč o uređenju biračkog spiska koji je, kako je rečeno, daleko bolji i precizniji nego na nekim ranijim izborima.

Dogovoreni su i koraci koje će preduzeti članovi Radne grupe u narednom periodu, među kojima je predviđen i sastanak sa predstavnicima OEBS-a i ODIHR-a na kome će se razgovarati o konkretnim stvarima koje mogu unaprediti izborni proces u našoj zemlji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA