Srbija je naš partner u borbi protiv terorizma: Ambasador Skat o odnosima dve države

Ambasador SAD je rekao da su odnosi SAD i Srbije 20 godina posle bombardovanja naše zemlje u usponu i da je kampanja "Vi ste svet" pokušaj da se oda počast Srbiji i doprinosu koji su Srbi dali svetu

  • 8
Kajl Skat, Jadranka Joksimović Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Napad na SAD 11. septembra 2001. godine promenio je svet trajno, kao i percepciju borbe protiv terorizma rekao za RTS ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat.

Prošlo je 18 godina od kada je u napadima na Njujork, Vašington i Pansilvaniju poginulo preko 3.000 ljudi.

- Svi smo znali makar podsvesno da se svet promenio taj dan i da borba protiv terorizma nije nešto egzotično na Srednjem istoku ili južnoj Aziji već je to na našem pragu isto - rekao je Skat.

Nažalost slike iz Njujorka i Vašingtona, prema rečima ambasadora SAD, ponovile su se u Parizu, Londonu, Briselu...

- Borba protiv terorizma je nešto čemu moramo da budemo posvećeni stalno i veoma smo ponosni što tu možemo da ubrojimo i Srbiju kao partnera u borbi protiv terorizma - istakao je ambasador SAD.

Već devetu godinu zaredom Ambasada SAD na današnji dan u saradnji sa Crvenim krstom Srbije organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi.

U saradnji sa Zavodom za transfuziju u prostorijama Crvenog krsta Srbije u Siminoj 19 svi zainteresovani građani mogu u periodu od 10 do 16 časova da daju krv.

- Najvažnije je da vratimo nazad zajednici ono što joj je najpotrebnije i dati krv nije samo obaveza već i dati nekome život - objasnio je ambasador Skat.

Ambasador SAD je rekao da su odnosi SAD i Srbije 20 godina posle bombardovanja naše zemlje u usponu i da je kampanja "Vi ste svet" pokušaj da se oda počast Srbiji i doprinosu koji su Srbi dali svetu.

- Ali cilj ove kampanje je bio i da šire otvrorimo pitanje naših odnosa koji nesmeju da se baziraju samo na '90-tim. To je bio izuzetak, ćorsokak kojim nas je vodio Slobodan Milošević i raspad Jugoslavije. Poruka je da je naša ruka pružena Srbiji u prijateljstvu i partnerstvu - naglasio je ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat.

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deka

    11. septembar 2019 | 13:54

    Skote, stvarno preteruješ.

  • Сам свој мајстор

    11. septembar 2019 | 15:50

    Имаш ли ти срам и стид?

  • QQ-LELE

    11. septembar 2019 | 13:59

    Kakav partner, nismo mi skinuli UCK sa liste teroristicke grupe

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA