• 3

Srbija zahvalna na podršci koju Češka pruža na evropskom putu: Brnabić i Zeman o odnosu dve zemlje

Predsednik Zeman je na sastanku delegacije dveju zemalja istakao da veoma ceni prijateljske odnose dva naroda i dodao da će Češka nastaviti da pruža podršku Srbiji na putu ka članstvu u EU

  • 3

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa predsednikom Češke Republike Milošem Zemanom, kojem je izrazila zahvalnost na prijateljstvu i čvrstoj podršci koju Češka pruža Srbiji na polju evropskih integracija.

Predsednik Zeman je na sastanku delegacije dveju zemalja istakao da veoma ceni prijateljske odnose dva naroda i dodao da će Češka nastaviti da pruža podršku Srbiji na putu ka članstvu u EU.

Brnabić i Zeman su razgovarali i o unapređenju privredne saradnje u svetlu činjenice da su češke investicije sve prisutnije u Srbiji.

Ana Brnabić, premijerka Srbije, Miloš Zeman, vlada Srbije

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Sastanku su prisustvovali potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, ministar odbrane Aleksandar Vulin i ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

U delegaciji Češke sastanku su prisustvovali prvi potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Jan Hamaček, potpredsednik Vlade i ministar trgovine i industrije Karel Havliček, ministar odbrane Ljubomir Metnar, ministar transporta Vladimir Kremlik.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Svasta

    Povucite priznanje,posle cemo biti prijatelji koliko hocete.

  • Vasq

    Cuj podrsci a priznali Kosovo

  • mihailovic

    REFERENDUM !

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima