≫ 

Najnovije istraživanje: SNS ima podršku više od 50 odsto, evo kako stoje ostale stranke

Direktor agencije Faktor plus Vladimir Pejić kaže za list da je SNS i dalje dominantan i da će, bez obzira na to da li će ili neće biti bojkota, biti ubedljiv

  • 40

Prema poslednjem istraživanju javnog mnjenja agencije Faktor plus, kada bi se izbori održali u narednu nedelju, Srpska napredna stranka (SNS) osvojila bi apsolutunu većinu, a cenzus bi prešle samo još tri stranke - Savez za Srbiju (SzS), Socijalistička partija Srbije (SPS) i Pokret slobodnih građana (PSG).

Kako prenosi Blic, naprednjaci bi osvojili 52,4 odsto glasova, SzS, u sadašnjem sastavu i ako bi izašao na izbore, 11,5 odsto, SPS 10, a PSG 5,5 odsto.

Direktor agencije Faktor plus Vladimir Pejić kaže za list da je SNS i dalje dominantan i da će, bez obzira na to da li će ili neće biti bojkota, biti ubedljiv.

Prema njegovim rečima, SzS stagnira, s obzirom da ga ljude sve manje prepoznaju kao savez, a sve više kao posebne organizacije, dok su socijalisti stabilni godinama oko 10 odsto podrške birača, što je za njih važno, jer je "njihov najveći uspeh da sačuvaju identitet i da se utope u vladajuću stranku".

Pejić dodaje da PSG predstavlja najveću nedoumicu.

- Sergej Trifunović je trn u oku i vlasti i opoziciji, što mu daje posebnu težinu. PSG je trenutno stabilno iznad cenzusa, a možda bi mogao i da raste. Postoji mogućnost da bude tretiran kao najžešći opozicionar, ali, s druge strane, zbog priče da treba da se izađe na izbore, mogli bi da ga optuže da je spreman na neki kompromis s valšću - kaže Pejić.

On dodaje da su male šanse da cenzus pređe PUPS, kao i radikali ako nastupe sami, ali i SPAS i Demokratska stranka Srbije (DS S) ako se ne dogovore o koaliciji o kojoj su pregovarali, ali nisu izgleda uspeli da postignu dogovor.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vasa

    12. septembar 2019 | 09:13

    SNS ima ogromnu podrsku naroda, i to samo zahvaljujuci svom radu i naporu da nam svima obezbede bolji zivot.

  • Jovan

    12. septembar 2019 | 10:40

    Prednost naprednjaka je toliko ubedljiva da je jasno zašto opozicija planira bojkot izbora. jasno im je da ni u kom slučaju, svi zajedno, ne mogu dobiti izbore.A kako rade, neće to biti u stanju još mnogo godina.

  • Sara

    12. septembar 2019 | 09:21

    SNS ima zasluženu podršku građana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA