• 40

Najnovije istraživanje: SNS ima podršku više od 50 odsto, evo kako stoje ostale stranke

Direktor agencije Faktor plus Vladimir Pejić kaže za list da je SNS i dalje dominantan i da će, bez obzira na to da li će ili neće biti bojkota, biti ubedljiv

  • 40

Prema poslednjem istraživanju javnog mnjenja agencije Faktor plus, kada bi se izbori održali u narednu nedelju, Srpska napredna stranka (SNS) osvojila bi apsolutunu većinu, a cenzus bi prešle samo još tri stranke - Savez za Srbiju (SzS), Socijalistička partija Srbije (SPS) i Pokret slobodnih građana (PSG).

Kako prenosi Blic, naprednjaci bi osvojili 52,4 odsto glasova, SzS, u sadašnjem sastavu i ako bi izašao na izbore, 11,5 odsto, SPS 10, a PSG 5,5 odsto.

Direktor agencije Faktor plus Vladimir Pejić kaže za list da je SNS i dalje dominantan i da će, bez obzira na to da li će ili neće biti bojkota, biti ubedljiv.

Prema njegovim rečima, SzS stagnira, s obzirom da ga ljude sve manje prepoznaju kao savez, a sve više kao posebne organizacije, dok su socijalisti stabilni godinama oko 10 odsto podrške birača, što je za njih važno, jer je "njihov najveći uspeh da sačuvaju identitet i da se utope u vladajuću stranku".

Pejić dodaje da PSG predstavlja najveću nedoumicu.

- Sergej Trifunović je trn u oku i vlasti i opoziciji, što mu daje posebnu težinu. PSG je trenutno stabilno iznad cenzusa, a možda bi mogao i da raste. Postoji mogućnost da bude tretiran kao najžešći opozicionar, ali, s druge strane, zbog priče da treba da se izađe na izbore, mogli bi da ga optuže da je spreman na neki kompromis s valšću - kaže Pejić.

On dodaje da su male šanse da cenzus pređe PUPS, kao i radikali ako nastupe sami, ali i SPAS i Demokratska stranka Srbije (DS S) ako se ne dogovore o koaliciji o kojoj su pregovarali, ali nisu izgleda uspeli da postignu dogovor.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Ljubiša

    SzB (Savez za Bojkot) bi na silu i sa ulice na vlast,ali neće da može...u ovom veku.😄😄😄

  • Sasa Dekic

    Gradjani imaju puno poverenje u SNS i njen rad

  • Jug

    I treba da ima , ne dozvoljava narod da ga dva puta prevare na istu foru, naročito ne ovakvi kao što su ovi koji pljuju svoju zemlju i svoj narod gde god stignu . Pitam se da li su svesni koliko je naroda glasalo za neku drugu stranku a oni ih vređaju gde god stignu, nadam se će ih narod na ovim izborima dokusuriti i da će se pojaviti neki novi ljudi u politici koji znaju da cene Srbiju i narod .

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima