Komandant Nacionalne Garde Ohaja kod Vulina na sastanku: "Srpski vojnici su izuzetni profesionalci"

Komandant Nacionalne Garde Ohajo potvrdio je da je saradnja u oblasti sajber bezbednosti veoma bitna i poručio da obe strane imaju šta da nauče jedna od druge

  • 2
Sastanak ministra Vulina i komandanta Nacionalne Garde Ohajo Foto: mod.gov.rs

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa komandantom Nacionalne Garde Ohajo general-majorom Džonom Herisom, koji boravi u poseti Srbiji.

Ministar Vulin je istakao da se saradnja sa Nacionalnom Gardom Ohajo razvija na obostrani interes, a najbolji deo bilateralnih odnosa predstavlja vojno – vojna saradnja, koja se odvija na brojnim poljima poput zajedničkih vojnih vežbi, u oblastima sajber bezbednosti, medicine i verske službe, kao i na projektu razvoja Centra za obuku jedinica za učešće u multinacionalnim operacijama u bazi „Jug“.

Sastanak ministra Vulina i komandanta Nacionalne Garde Ohajo Sastanak Vulina i Herisa - Foto: mod.gov.rs

Ministar Vulin je upoznao sagovornika i o aktuelnim pitanjima političko-bezbednosne situacije u regionu, sa težištem na nepromenjeni stav Republike Srbije po pitanju statusa Kosova i Metohije, uz naglasak da Srbija čini sve da se pregovori Beograda i Prištine okončaju na najbolji mogući način, uz trajno i održivo rešenje koje će celokupnom regionu doneti stabilnost i prosperitet.

Takođe, ministar odbrane je poručio da je transformacija Kosovskih bezbednosnih snaga u tzv. Vojsku Kosova apsolutno neprihvatljiva.

Sastanak ministra Vulina i komandanta Nacionalne Garde Ohajo Vulin sa saradnicima - Foto: mod.gov.rs

Komandant Nacionalne Garde Ohajo potvrdio je da je saradnja u oblasti sajber bezbednosti veoma bitna i poručio da obe strane imaju šta da nauče jedna od druge.

Rekao je da je posebno zadovoljan organizacijom zajedničkih vežbi i kao primer naveo vežbu „Platinum Wolf“.

Imajući u vidu da je od samog početka uključen u saradnju Vojske Srbije i Nacionalne Garde Ohajo, koja se odvija već punih 13 godina, general-major Heris izjavio je da su pripadnici Vojske Srbije i dalje izuzetni domaćini i profesionalci kada je u pitanju vojnički poziv.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • WILSON

    12. septembar 2019 | 15:10

    Mi od amera nemamo šta da naučimo nego da ubijamo i bombardujemo!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA