• 66

Španija odbija da prizna tzv. Kosovo: Ambasador Molina na sastanku sa Đurićem (FOTO)

Španija je, konstatovao je Ðurić, jedna od država koje veoma dobro razumeju da je podrška dela međunarodne zajednice prištinskim separatistima opasan presedan

  • 66

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić zahvalio je danas novom ambasadoru Španije Raulu Bartolomeu Molini na doslednoj podršci te zemlje teritorijalnom integritetu Srbije i činjenici da ta država principijelno odbija da prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Španija je, konstatovao je Ðurić, jedna od država koje veoma dobro razumeju da je podrška dela međunarodne zajednice prištinskim separatistima opasan presedan koji ohrabruje secesioniste širom sveta, i da je zato jedini put za rešavanje pitanja Kosova i Metohije poštovanje međunarodnog prava.

Marko Đurić, Raul Bartolomeo Molina

Sastanak u Vladi Srbije - Foto: Tanjug/Bojan Stekić

Ðurić je u razgovoru sa Molinom istakao da su odnosi Srbije i Španije izdržali test vremena, uprkos činjenici da su veliki međunarodni pritisci vršeni na one koji su bili i ostali čvrsto opredeljeni za poštovanje međunarodnog prava i principa nepovredivosti teritorijalnog integriteta država.

Zato budućnost dvema zemljama donosi plodotvornu saradnju u duhu čvrstog i proverenog prijateljstva, rekao je Ðurić, a saopštila Kancelarija za KiM.

Marko Đurić, Raul Bartolomeo Molina

Sastanak u Vladi Srbije - Foto: Tanjug/Bojan Stekić

Ðurić je upoznao je ambasadora sa političkom i bezbednosnom situacijom u pokrajini, kao i sa teškim položajem srpskog naroda koji je danas, kako je upozorio, najugroženija nacionalna zajednica u Evropi.

On je istakao da će Beograd nastaviti da ulaže napore kako bi se došlo do kompromisnih rešenja za probleme u našoj južnoj pokrajini, na korist svih njenih žitelja.

Ðurić je Molinu detaljno informisao o dosadašnjem toku dijaloga Beograda i Prištine i okolnostima zbog kojih je došlo do zastoja u tom procesu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Dejan

    Hvala Spaniji.

  • nenad krstic

    Svaka cast za politiku Srbije, sve vise zemalja se premislja u vezi Kosova...

  • kaja

    Hvala Spaniji na podrsci

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima