≫ 

Brnabić sa generalnom direktorkom Unesko: "Kultura je od velike važnosti za razvoj svakog društva"

Premijerka je rekla da podržava i visoko ceni dosadašnje napore generalne direktorke Azule u poboljšanju efikasnosti i postizanju veće vidljivosti Uneska, kao i da Srbija čvrsto veruje i duboko je posvećena jačanju multilateralizma i multikulturalnosti

  • 4
Ana Brnabić, sednica Vlade Foto: Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa generalnom direktorkom Unesko, Odri Azule i tom prilikom istakla da je saradnja sa tom organizacijom za Srbiju od velike važnosti, budući da su obrazovanje i digitalizacija prioriteti Vlade Srbije.

Premijerka je rekla da podržava i visoko ceni dosadašnje napore generalne direktorke Azule u poboljšanju efikasnosti i postizanju veće vidljivosti Uneska, kao i da Srbija čvrsto veruje i duboko je posvećena jačanju multilateralizma i multikulturalnosti.

Azule je istakla da će tokom mandata naročit značaj pridavati upotrebi veštačke inteligencije u oblastima nauke i obrazovanja, kao i pitanju rodne ravnopravnosti i obrazovanja devojčica. Primena veštačke inteligencije u zaštiti kulturnog nasleđa je jedna od tema kojoj će Unesko takođe biti posvećen.

Sagovornice su se saglasile da je kultura oblast čiji će potencijal i u budućnosti biti od velike važnost za razvoj svakog društva, a premijerka Srbije je podsetila da su upravo kreativne industrije u ovom trenutku najbrže rastuća grana industrije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BG 1

    13. septembar 2019 | 15:22

    U sociologiji su rekli da prvo ide materijalna osnova pa nadgradnja,prvo hleb i ostalo za život pa tek onda kultura za vas velikane,redosled je takav po prirodi stvari a vi pokitiku prilagodite uslovima za ljude.

  • Draxa

    13. septembar 2019 | 17:01

    Bez kulture bicemo izgubljen narod. A polako se gubimo.... nestajemo odlazimo. Da ne bude sutra ko smo mi Srbi ?

  • Georgije

    14. septembar 2019 | 00:41

    Gde je nasla sada da prica o kulturi, a zemlja se raspada i narod gladuje. Nije fraza: NAROD GLADUJE , samo u novinama stoje drugacije vesti, druge vesti. Velike price, a na delu - beda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA