Još dvojica komandanata terorističke OVK na saslušanju u Hagu

Ovih dana u Hagu će takođe biti saslušane i Time Kadriaj i Safete Hadrdjonaj

  • 2
Oslobodilacka vojska kosova, OVK Pripadnici tzv. Oslobodilačke vojske Kosova tokom rata. Foto: Profimedia/AFP

Zamenik komandanta Generalštaba terorističke OVK Sokola Bašota i bivši starešina OVK-a Naim Maloku, biće saslušani pred Specijalnim sudom, piše Indexonline.

Bašota će biti saslušan danas u Holandiji, dok je Maloku najavio da će ga zbog zdravstvenog stanja saslušati u Ljubljani.

Bašota je pre odlaska u Hag, istakao je da je srećan što je imao priliku da doprinese igradnji državnih institucija na Kosovu, kao član terorističke OVK.

- Iako se godinama ulažu napori da se taj rezultat ospori, rat OVK ne treba braniti ni od koga, jer njega štiti slava i krv palih boraca za slobodu. I dalje ću služiti domovini i narodu kad god postoji potreba, a zbog onih koji sumnjaju u OVK, u našu pravednu i ljudsku borbu - tvrdi Bašota.

S druge strane Maloku je u postu na svom Fejsbuk nalogu napisao da ne može putovati u Hag, zbog svog zdravstvenog stanja i da će se razgovor obaviti u prostorijama Okružnog suda u Ljubljani.

- Na Sudu ću biti sam, bez advokata. Celog svog života, svojim profesionalnim sposobnostima, znanjem i veštinama i bez ikakvog ličnog interesa, trudio sam se da budem od koristi za dobrobit domovine. Ja sam takav i ostaću isti  - napisao je on.

Ovih dana u Hagu će takođe biti saslušane Time Kadriaj i Safete Hadrdjonaj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    16. septembar 2019 | 14:00

    HASKA FARSA!!!

  • Vojvoda Šumadijski 🇷🇸

    16. septembar 2019 | 14:38

    Oni se samo saslusavaju i pricaju viceve i na kraju nikom nista...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA