Najnovija poruka iz Prištine: "Takse na srpsku robu mogu odmah da budu rešene ako to zatraže SAD"

Prištinski mediji podsećaju da kosovski politički lideri imaju različite stavove o tome da li bi takse na robu iz Srbije i BiH trebalo da budu ukinute, privremeno suspendovane ili da ostanu na snazi i tokom mandata buduće vlade

  • 1

Zamenik predsednika Demokratske partije Kosova (DPK) Hajredin Kuči izjavio je danas da bi pitanje takse na robu iz Srbije i BiH moglo da bude rešeno odmah, ukoliko to zatraže Sjedinjene Američke Države (SAD).

- Taksa nije jedini problem. Ako bi zahtevale države Kvinte, SAD i Brisel, ja bih, kao premijer, danas postigao sporazum o taksi i svemu ostalom. Danas, po izlasku iz studija, iako se nekom to može činiti naivnim - rekao je Kuči za Klan Kosova.

Prištinski mediji podsećaju da kosovski politički lideri imaju različite stavove o tome da li bi takse na robu iz Srbije i BiH trebalo da budu ukinute, privremeno suspendovane ili da ostanu na snazi i tokom mandata buduće vlade.

Aktuelni premijer u ostavci Ramuš Haradinaj kategorično se protivi ukidanju takse, dok se Demokratski savez Kosova (DSK) Ise Mustafe i Socijaldemokratska partija Špenda Ahmetija zalažu „za reciprocitet sa Srbijom“.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad Vujicic

    17. septembar 2019 | 04:07

    Kosovo je Srbija i moraju postivati SRBIJANSKI PARLAMENTI I ZAKONE SRBIJE.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA