Najekstremniji Albanac predstavio svoje planove ako postane premijer tzv. Kosova

Prve nedelje kao premijer krenuću u dijalog sa kosovskim Srbima, važno je imati dijalog - kaže Kurti

  • 3

Dva glavna problema na Balkanu koji nas drže zatvorene u stalnim tenzijama, dalje od mira i pomirenja kojem težimo i dalje od EU integracija, jesu s jedne strane nepriznavanje Kosova od strane Srbije, a sa druge strane sabotaže koje Bosni i Hercegovini čini Republika Srpska“, rekao je Aljbin Kurti, lider Samoopredeljanja i kandidat ove partije za premijera Kosova, prenosi GazetaEkspres.

- Prve nedelje kao premijer krenuću u dijalog sa kosovskim Srbima, važno je imati dijalog. Ovaj dijalog će ih tretirati kao ravnopravne građane sa pravima i slobodama. Ne dozvoljavam Beogradu da nam govori o kosovskim Srbima, želim da direktno čujem koje su njihove potrebe - izjavio je lider Samoopredeljanja.

Kako dalje prenosi GazetaEksperes, Kurti je napomenuo da je „Vučić (Aleksandar, predsednik Srbije) rekao da u ovim granicama ne može priznati nezavisnost Kosova, drugim rečima, ništa nije ustvrdio”.

- Srbija tradicionalno ima lidere poput spikera. Kada čujete ideje predsednika Kosova ili Albanije, premijera Kosova ili Albanije, budite sigurni da je to njihova ideja, da ne stoji niko iza nje. Ali, kada čujete nekoga u Beogradu, znajte da je to najmanje to o čemu priča - kazao je lider Samoopredeljanja.

Kurti je na kraju, dodaje GazetaEkspres, rekao da se proglašavanje nezavisnosti i stvaranje države mora razlikovati.

Na pitanje građana kada će priznati nezavisnost države Kosovo, Kurti je rekao da poznaje nezavisnu državu, ali da se proglašavanje nezavisnosti i stvaranje države mora razlikovati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tamara

    16. septembar 2019 | 14:32

    Svi su siptari ekstremni svi su isti.

  • Mare1

    16. septembar 2019 | 14:38

    Ovaj treba da je u bukagijama

  • Vule

    16. septembar 2019 | 23:20

    Tvoj narod je faktor nestabilnosti na Balkanu i sve dok ne odete odakle ste i došli ovde mira biti neće

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA