Ništa od koalicije DSS-a sa Šapićem: "Nemamo pravog osnova za dogovor"

Jovanović je rekao da je vrlo ozbiljno razmatrao ideju bojkota i da je zaključio da je u ovakvoj situaciji on apsolutno nesvrsishodan

  • 0
Milos Jovanovic, Aleksandar Šapić Foto: Tanjug/Sava Radovanović/Nemanja Jovanović

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je da ta stranka nije postigla dogovor o predizbornoj koaliciji sa liderom stranke Spas Aleksandrom Šapićem.

Jovanović je za Politiku rekao da su razgovori sa Šapićem završeni bez dogovora i da im se ne poklapaju viđenja mogućih načina na koji bi saradnja mogla da se uspostavi.

- Jednostavno smo došli do zaključka da, u postojećoj situaciji, nemamo pravog osnova za dogovor. Ništa više, ništa manje - rekao je Jovanović.

Milos Jovanovic Jovanović - Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Upitan da li je možda pričao sa Milanom Stamatovićem ili s nekim drugim iz Saveza za Srbiju, Jovanović je rekao da nije i da ga ta rijaliti logika - ko će s kim - ne zanima.

- Ubeđen sam da su Srbiji potrebnja sveža i nova lica i zato uvek pozivam građane da se aktivno politički angažuju, jer nije ovo samo moja zemlja niti je samo Vučićeva ili Đilasova, već je zemlja svih nas - istakao je Jovanović.

Jovanović je rekao da je vrlo ozbiljno razmatrao ideju bojkota i da je zaključio da je u ovakvoj situaciji on apsolutno nesvrsishodan.

- Deluje prilično očigledno da nema dovoljno energije niti volje koje bi učinile vaninstitucionalnu borbu - na koju će opozicija biti osuđena nakon bojkota - uspešnom - rekao je Jovanović i dodao da će odluku o izalasku na izbore doneti Glavni odbor onda kada oni budu raspisani.

(Telegraf.rs/Fonet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA